«Ο Πούτιν δεν πιστεύει ότι μπορεί να χάσει στην Ουκρανία» – Τι εκτιμά ο διευθυντής της CIA

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πεπεισμένος ότι ο διπλασιασμός θα βελτιώσει την έκβασή του στον πόλεμο, δήλωσε ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αμερικής (CIA).

Μιλώντας σε εκδήλωση των Financial Times στην Ουάσιγκτον, ο Γουίλιαμ Μπερνς είπε:

«Μέσα στο μυαλό του δεν πιστεύει ότι έχει την πολυτέλεια να χάσει.

Νομίζω ότι είναι πεπεισμένος αυτή τη στιγμή ότι ο διπλασιασμός θα του επιτρέψει να σημειώσει πρόοδο».

Αποκλείει το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων σε Ουκρανία

Τη

διαβεβαίωση ότι η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, έδωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξέι Ζάιτσεφ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ζάιτσεφ σημείωσε ότι η χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία -ένας κίνδυνος που οι Δυτικοί αξιωματούχοι έχουν συζητήσει δημόσια- δεν ισχύει σε αυτό που η Μόσχα έχει χαρακτηρίσει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς είχε δηλώσεις, προ τριών εβδομάδων, στις 14 Απριλίου, ότι δεδομένων των αποτυχιών που υπέστη η Ρωσία στην Ουκρανία, «κανείς από εμάς δεν μπορεί να πάρει ελαφρά την απειλή που παρουσιάζει η πιθανή προσφυγή σε τακτικά πυρηνικά όπλα ή πυρηνικά όπλα χαμηλής απόδοσης».

The post «Ο Πούτιν δεν πιστεύει ότι μπορεί να χάσει στην Ουκρανία» – Τι εκτιμά ο διευθυντής της CIA appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα