Ο Τσίπρας περί παραιτήσεων και των αναπάντητων εδώ και 2 χρόνια επιλογών του πρωθυπουργού

Μετά από τη τραγωδία στο Μάτι, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση της Αριστοτελείας Πελώνη είχε ζητήσει πολλές παραιτήσεις . Τότε είχαν υπάρξει κάποιοι “αποκεφαλισμοί”.

Όταν ο κ.Μητσοτάκης ένα χρόνο μετά έγινε πρωθυπουργός έκανε κάποιες επιλογές που συζητήθηκαν. Όσοι τόλμησαν να τις επισημάνουν ήταν απλά “αντικυβερνητικοί”. Ωστόσο επειδή η λογική δεν έχει κόμμα, πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν ακόμη και σήμερα να δώσουν μία λογική εξήγηση για την χρησιμοποίηση, προώθηση ή αναβάθμιση

στελεχών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που στο Μάτι είχαν θέσεις κλειδιά… Εξηγήσεις πειστικές δεν έχουν δοθεί.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε σήμερα για το ενδεχόμενο να ζητήσει παραιτήσεις. Απάντησε θέτοντας και το θέμα των ακόμη ανεξήγητων επιλογών του κ.Μητσοτάκη:

“Δεν είναι δική μου η ευθύνη ούτε δικός μου ο ρόλος. Αν ο κ. Μητσοτάκης είναι ικανοποιημένος από έναν Υπουργό που την κρίσιμη ώρα που καίγεται η μισή Ελλάδα βγαίνει και δηλώνει ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί υποδειγματικά, είναι δικό του ζήτημα, δικό του πρόβλημα. Στο τέλος της ημέρας, ο Πρωθυπουργός αναλαμβάνει την ευθύνη. Αν ο κ. Μητσοτάκης αισθάνεται, 2,5 χρόνια τώρα, ήσυχος με τη συνείδησή του, όταν οι άνθρωποι που είχαν, και με βάση τις έρευνες της Δικαιοσύνης, ευθύνη για την τραγωδία στο Μάτι, ο ένας ενώ αποπέμφθηκε από εμένα, αναβαθμίστηκε σε πολιτικό Προϊστάμενο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Τσουβάλας δηλαδή και ο άλλος έγινε αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Αν αισθάνεται καλά, ας τους κρατήσει. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το οποίο σας λέω, είναι ότι ακόμα και αν τους αλλάξει, δικό του το ζήτημα. Εγώ δεν θα αισθάνομαι και δεν θα κοιμάμαι ήσυχος, όσο δεν θα προσπαθούμε ν’ αντιμετωπίσουμε τα δομικά προβλήματα στην κρατική μηχανή, στην Πολιτική Προστασία, τις νομικές αλλαγές που έπρεπε να ξεκινήσουν χθες, πριν δυο χρόνια, και δεν ξεκίνησαν. Διότι όλα αυτά τα σχέδια και οι αναλύσεις έμειναν στο συρτάρι. Και το μόνο που αναδείχθηκε ήταν μια επικοινωνιακή διαχείριση, η μετατροπή του επικεφαλής Υφυπουργού, χωρίς όμως γνώσεις και ικανότητες, έτσι όπως απαιτούνται από μια σύγχρονη δομή και οργάνωση Πολιτικής Προστασίας.

Γι’ αυτό λοιπόν, βάζω τα κρίσιμα, ουσιαστικά ζητήματα. Και πιστεύω να γίνομαι κατανοητός και από τους πολίτες. Ο Πρωθυπουργός είναι αυτός που έχει την ευθύνη για όσα έχει πράξει, για τις πολιτικές του επιλογές, τις επιλογές των προσώπων και σήμερα είναι αυτός που θ’ αποφασίσει για το αν θα κατανείμει και αυτή την ευθύνη και στους υφισταμένους του”.

The post Ο Τσίπρας περί παραιτήσεων και των αναπάντητων εδώ και 2 χρόνια επιλογών του πρωθυπουργού appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας,tsipras