«Όχι» από ευρωβουλευτές της ΝΔ σε κυρώσεις για Ρώσους ολιγάρχες – Καταψήφισαν τροπολογία

Οι συντηρητικοί ευρωβουλευτές καταψήφισαν την τροπολογία για κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες την οποία κατέθεσε η ευρωομάδα της Αριστεράς (The Left) στο ψήφισμα για την Ουκρανία. Η Νέα Δημοκρατία δεν αποτέλεσε εξαίρεση και δεν πέρασε για λίγες μόλις ψήφους.

Επρόκειτο για τροπολογία που στόχευε σε κρυφά περιουσιακά στοιχεία των Ρώσων ολιγαρχών των Paradise Papers σε φορολογικούς παραδείσους και επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαφάνεια για αυτά.

«Οι

ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν τροπολογία της ευρωομάδας της Αριστεράς, στο ψήφισμα του ΕΚ για κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες, φίλους του Πούτιν! Αντί να συκοφαντούν με fake news τον ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να εξηγήσουν γιατί!», όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

#Πόλεμος #Ουκρανία: Οι ευρωβουλευτές της #ΝΔ καταψήφισαν τροπολογία της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στο ψήφισμα του ΕΚ για κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες, φίλους του #Πουτιν! Αντί να συκοφαντούν με #fakenews τον ⁦@syriza_gr⁩, οφείλουν να εξηγήσουν γιατί! https://t.co/Ok2tebZ72E

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) March 2, 2022

Τι ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ απέναντι στους Ρώσους ολιγάρχες:

Την ώρα που οι ευρωβουλευτές της ΝΔ συκοφαντούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν δεν ψήφισαν οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία, από την πίσω πόρτα έδιναν συγχωροχάρτι στους Ρώσους ολιγάρχες.

Στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ΝΔ καταψήφισε την τροπολογία της Ευρωομάδας της Αριστεράς να τους επιβληθούν κυρώσεις.

Οφείλουν να δώσουν καθαρές εξηγήσεις για ποιο λόγο επιλέγουν να ρίχνουν στα μαλακά τους Ρώσους ολιγάρχες και υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν, την ώρα που ο ουκρανικός λαός δέχεται τη μια ρωσική επίθεση μετά την άλλη.

The post «Όχι» από ευρωβουλευτές της ΝΔ σε κυρώσεις για Ρώσους ολιγάρχες – Καταψήφισαν τροπολογία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα