Οι ελεύθεροι επαγγελαμτίες στο δρόμο κατά των φορολογικών μέτρων της κυβέρνησης

Πήγαν να αποφύγουν τον Κατρούγκαλο και έπεσαν στον Χατζηδάκη με τον δεύτερο να είναι χειρότερος του πρώτου, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα λέει τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός.Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών για τα νέα φορολογικά μέτρα που πλήττουν, όπως υποστηρίζουν,
όλους τους επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες, επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους.[caption id="attachment_307410" align="alignnone" width="1280"] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023. Οι δικηγόροι βρίσκονται στο δεύτερο διήμερο καθολικής αποχής από όλες τις δίκες, ενώ όπως έχουν ανακοινώσει δεν συμμετέχουν όλο αυτό το διάστημα σε δίκες του Δημοσίου. Σε όλες τις συνεντεύξεις που έχουν διοργανώσει οι δικηγόροι με άλλους επαγγελματικούς φορείς έχει καταστεί σαφές πως δεν δέχονται τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)[/caption][caption id="attachment_307411" align="alignnone" width="1280"] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023. Οι δικηγόροι βρίσκονται στο δεύτερο διήμερο καθολικής αποχής από όλες τις δίκες, ενώ όπως έχουν ανακοινώσει δεν συμμετέχουν όλο αυτό το διάστημα σε δίκες του Δημοσίου. Σε όλες τις συνεντεύξεις που έχουν διοργανώσει οι δικηγόροι με άλλους επαγγελματικούς φορείς έχει καταστεί σαφές πως δεν δέχονται τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)[/caption][caption id="attachment_307412" align="alignnone" width="1280"] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023. Οι δικηγόροι βρίσκονται στο δεύτερο διήμερο καθολικής αποχής από όλες τις δίκες, ενώ όπως έχουν ανακοινώσει δεν συμμετέχουν όλο αυτό το διάστημα σε δίκες του Δημοσίου. Σε όλες τις συνεντεύξεις που έχουν διοργανώσει οι δικηγόροι με άλλους επαγγελματικούς φορείς έχει καταστεί σαφές πως δεν δέχονται τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)[/caption][caption id="attachment_307413" align="alignnone" width="1280"] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023. Οι δικηγόροι βρίσκονται στο δεύτερο διήμερο καθολικής αποχής από όλες τις δίκες, ενώ όπως έχουν ανακοινώσει δεν συμμετέχουν όλο αυτό το διάστημα σε δίκες του Δημοσίου. Σε όλες τις συνεντεύξεις που έχουν διοργανώσει οι δικηγόροι με άλλους επαγγελματικούς φορείς έχει καταστεί σαφές πως δεν δέχονται τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)[/caption][caption id="attachment_307414" align="alignnone" width="1280"] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023. Οι δικηγόροι βρίσκονται στο δεύτερο διήμερο καθολικής αποχής από όλες τις δίκες, ενώ όπως έχουν ανακοινώσει δεν συμμετέχουν όλο αυτό το διάστημα σε δίκες του Δημοσίου. Σε όλες τις συνεντεύξεις που έχουν διοργανώσει οι δικηγόροι με άλλους επαγγελματικούς φορείς έχει καταστεί σαφές πως δεν δέχονται τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)[/caption][caption id="attachment_307415" align="alignnone" width="1280"] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023. Οι δικηγόροι βρίσκονται στο δεύτερο διήμερο καθολικής αποχής από όλες τις δίκες, ενώ όπως έχουν ανακοινώσει δεν συμμετέχουν όλο αυτό το διάστημα σε δίκες του Δημοσίου. Σε όλες τις συνεντεύξεις που έχουν διοργανώσει οι δικηγόροι με άλλους επαγγελματικούς φορείς έχει καταστεί σαφές πως δεν δέχονται τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)[/caption][caption id="attachment_307416" align="alignnone" width="1280"] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023. Οι δικηγόροι βρίσκονται στο δεύτερο διήμερο καθολικής αποχής από όλες τις δίκες, ενώ όπως έχουν ανακοινώσει δεν συμμετέχουν όλο αυτό το διάστημα σε δίκες του Δημοσίου. Σε όλες τις συνεντεύξεις που έχουν διοργανώσει οι δικηγόροι με άλλους επαγγελματικούς φορείς έχει καταστεί σαφές πως δεν δέχονται τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)[/caption][caption id="attachment_307417" align="alignnone" width="1280"] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023. Οι δικηγόροι βρίσκονται στο δεύτερο διήμερο καθολικής αποχής από όλες τις δίκες, ενώ όπως έχουν ανακοινώσει δεν συμμετέχουν όλο αυτό το διάστημα σε δίκες του Δημοσίου. Σε όλες τις συνεντεύξεις που έχουν διοργανώσει οι δικηγόροι με άλλους επαγγελματικούς φορείς έχει καταστεί σαφές πως δεν δέχονται τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)[/caption]Οι δικηγόροι, των οποίων η συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν μαζικότατη, συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί μπροστά από τον δικηγορικό σύλλογο στην οδό Ακαδημίας και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κοραή, οπού είχαν συγκεντρωθεί επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και άλλοι κλάδιυ ελευθέρων επαγγελματιών και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών, στην Πλατεία Συνάγματος.Στην ομιλία τους στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόοδος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αγνοεί τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, τους φορολογεί οριζόντια και άδικα για εισοδήματα που δεν έχουν αποκτήσει και οδηγεί σε αφανισμό χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».«Την ίδια στιγμή που εφαρμόζει αυτή τη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες αφήνει στο απυρόβλητο εταιρείες και επιχειρήσεις που εμφανίζουν ζημιές για πολλά χρόνια καθώς και τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα καύσιμα, τα μερίσματα, τη συγκέντρωση κεφαλαίου κ.ο.κ.» προσέθεσε ο ο κ. Βερβεσός και κατέληξε:«Για όλους εμάς, το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξή μας και την αξιοπρέπειά μας. Έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο αλλά και σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία που πλήττεται από τις κυβερνητικές επιλογές, που κινδυνεύει με επαγγελματικό αφανισμό, που στοχοποιείται γενικά και αδιάκριτα και άδικα ως φοροφυγάς».Στη συγκέντρωση συμμετείχαν 16 σωματεία, κ.λπ. ελευθέρων επαγγελματιών (επαγγελματοβιοτέχνες) που είναι:1.ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝΕΜΠΟΡΩΝ2. ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ3. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ4. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ5. ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ6. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ7. ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ8. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ9. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ10. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ11. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΤΑΧΙ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΑΤΑ)12.ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ13.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ14. ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ15. ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ16. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

The post Οι ελεύθεροι επαγγελαμτίες στο δρόμο κατά των φορολογικών μέτρων της κυβέρνησης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα