Οι Ρώσοι «κόβουν» τα iphone και μιλούν για αμερικανική επιχείρηση παρακολούθησης στη Μόσχα

Μυστική επιχείρηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, με στόχο τη «μόλυνση» χιλιάδων iPhone στη Ρωσία, περιλαμβανομένων και αυτών που είναι καταχωρημένα σε ξένες πρεσβείες στη Ρωσία, αποκαλύφθηκε, αναφέρει η υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας, FSB, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, RIA Novosti.Μετά από αυτή την εξέλιξη, το Κρεμλίνο έσπευσε
να απαγορεύσει την χρήση των iPhone σε κρατικά στελέχη και αξιωματούχους. «Η χρήση τηλεφώνων Apple στον κρατικό μηχανισμό είναι απαράδεκτη και απαγορεύεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.«Αποκαλύφθηκαν κατασκοπευτικές ενέργειες των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, με τη χρήση κινητών Apple. Κατά τη διάρκεια ελέγχου ασφαλείας των τηλεπικοινωνιών εκ μέρους της αρμόδιας ρωσικής τηλεπικοινωνιακής Αρχής, εντοπίστηκαν ανωμαλίες που αφορούν μόνο τους χρήστες κινητών τηλεφώνων, Apple, και προκαλούνται από τη λειτουργία (σ.σ. εγκατάσταση - «φύτεμα») άγνωστου κακόβουλου λογισμικού, το οποίο εκμεταλλεύεται τα ευπαθή σημεία του λογισμικού του κατασκευαστή», αναφέρεται στην ανακοίνωση της FSB.Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, «πολλές χιλιάδες τηλέφωνα αυτής της μάρκας» μολύνθηκαν. «Ταυτόχρονα, εκτός από συνδρομητές που είναι καταγεγραμμένοι εντός της Ρωσίας, διαπιστώθηκαν περιπτώσεις μόλυνσης ξένων αριθμών και συνδρομητών που χρησιμοποιούν κάρτες SIM, οι οποίες είναι καταχωρημένες σε διπλωματικές αποστολές και πρεσβείες στη Ρωσία, περιλαμβανομένων των χωρών του ΝΑΤΟ και του μετασοβιετικού χώρου, καθώς και το Ισραήλ, το SAR (σ.σ. Μακάο, Χονγκ Κόννγκ) και την Κίνα», σημειώνει η FSB.Κατά την εκτίμηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, δείχνουν «στενή συνεργασία της Apple με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και ιδιαίτερα με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ».Επιβεβαιώνουν, δε, ότι «η η εταιρεία (σ.σ. Apple)  δεν λέγει την αλήθεια όσον αφορά την πολιτική του απορρήτου της. Η εταιρεία παρέχει στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών για τον έλεγχο τόσο των προσώπων που ενδιαφέρουν τον Λευκό Οίκο, συμπεριλαμβανομένων των εταίρων τους σε αντιρωσικές δραστηριότητες, όσο και των δικών τους πολιτών», καταλήγει η FSB.

The post Οι Ρώσοι «κόβουν» τα iphone και μιλούν για αμερικανική επιχείρηση παρακολούθησης στη Μόσχα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρώσοι, Μόσχα,rosoi, moscha