«Οι στρατιωτικοί δεν είμαστε ανόητοι ή πρόβατα επί σφαγή»

Αξιότιμε κύριε Καρβουνόπουλε,

πριν λίγες ημέρες σας απέστειλα μία επιστολή που απεικονίζει, τόσο τις δικές μου απόψεις όσο και μίας ομάδας συναδέλφων που ταυτίζονται με αυτές, σε σχέση με την πραγματικότητα που βιώνουν οι απόφοιτοι σχολών ΑΣΣΥ στις ΕΔ. Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε ότι δημοσιεύσατε την επιστολή μας αυτούσια και με ακόμη μεγαλύτερη χαρά ότι όλα όσα γράφονται μέσα στην επιστολή τυγχάνουν αποδοχής από το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων τόσο δικής μας προέλευσης όσο και προελεύσεως ΑΣΕΙ. Οι ΕΔ, όπως θα γνωρίζεται από την μακρόχρονη ενασχόλησή σας με αυτές, είναι «μικρό χωριό»

συνεπώς ήταν εξαιρετικά εύκολο για εμάς να εισπράξουμε τόσο τις θετικές απόψεις, όσο και τις αρνητικές, καθώς και ερωτήματα που γεννήθηκαν από τη δημοσίευση της επιστολής μας.

Συγκεκριμένα έγινε κοινά αποδεκτό ότι η επιστολή αυτή αποτύπωσε απόλυτα την πραγματικότητα χωρίς υπερβολές, από πολλούς συναδέλφους ακούσαμε δε, ότι θα έπρεπε οι συγγραφείς να παραθέσουν τα στοιχεία ακόμα πιο αιχμηρά, εδώ να επισημάνουμε ότι φυσικά και θα μπορούσαμε να παραθέσουμε τόσο λεπτομέρειες όσο και επιπλέον στοιχεία, που άλλωστε στον χώρο των ΕΔ είναι γνωστά, δεν το κάναμε όμως καθώς θέλουμε η διατύπωση της άποψής μας να είναι κατανοητή τόσο από τους υπηρετούντες στις ΕΔ, όσο και από πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με αυτές, πάντα όμως με αξιοπρέπεια. Στα αρνητικά που ακούστηκαν και για αυτά κατά κύριο λόγο επανερχόμαστε, είναι η ευθεία αναφορά μας σε «συνδικαλιστική» οργάνωση και στον τρόπο με τον οποίο αυτή τοποθετείται επί των θεμάτων προσωπικού και φυσικά αναφερόμαστε στην ΠΟΜΕΝΣ.

Θα θέλαμε λοιπόν να δώσουμε τόσο μία απάντηση σε αυτή την αιχμή, όσο και να ικανοποιήσουμε τη διάθεση των συναδέλφων μας να ακουστεί δυνατά και καθαρά η αλήθεια. Η αναφορά μας στη συγκεκριμένη ομοσπονδία έγινε, κατά κύριο λόγο, εξαιτίας της πρόσφατης τοποθέτησής της μέσω ιστοσελίδων και κοινωνικών δικτύων επί του προσφάτως ψηφισθέντος νομοσχεδίου περί μέριμνας προσωπικού του ΥΠΕΘΑ.  Είδαμε τους συναδέλφους που ενεργοποιούνται στην ΠΟΜΕΝΣ να κομπάζουν για τις επιτυχίες τους και για τις «μάχες» που δώσανε προς τέρψη των συναδέλφων. Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη οργάνωση το κάνει αυτό, ούτε φανταζόμαστε θα είναι η τελευταία, είναι όμως καιρός να καταλάβουν όσοι ασχολούνται και αυτοπροβάλλονται ως εκπρόσωποί μας ότι εκπροσωπούν αποκλειστικά τα πρόσωπα τους και τους ελαχίστους που έσπευσαν (άγνωστο το πότε και που) να τους εκλέξουν ως αντιπροσώπους μας.

Επί του νομοσχεδίου, η ΠΟΜΕΝΣ κομπάζει ότι πέτυχε τη δικαίωση τριών σειρών προέλευσης ΑΣΣΥ με την ένταξή τους στον νόμο 2439/96. Επειδή λοιπόν σε εμάς αρέσει η αλήθεια και μόνο αυτή, να μας απαντήσει η ομοσπονδία γιατί ενώ ζητούσε γενικότερη αντιμετώπιση του θέματος και για τις επόμενες σειρές αυτό δεν επιτεύχθηκε; Απαντάμε εμείς, γιατί γνωρίζουμε τους λόγους όπως και εκείνοι. Η εν λόγω διάταξη είναι δώρο του Υπουργού σε επιτελή του στρατιωτικού του γραφείου, που υπηρέτησε για δύο έτη κοντά σε αυτόν, ο οποίος τυγχάνει να είναι απόφοιτους της τελευταίας σειράς που έχει ενταχθεί στη συγκεκριμένη διάταξη. Ο συγκεκριμένος επιτελής έχει τύχει εξόφθαλμης εύνοιας από τον Υπουργό στο πρόσφατο παρελθόν.

Η ομοσπονδία απαντά δε ότι έλαβε υπόσχεση για τις επόμενες σειρές, κατά τη συνεδρίαση της Βουλής από βουλευτή της συμπολίτευσης. Η τοποθέτηση του βουλευτή λοιπόν μιλάει για διευθέτηση του θέματος όχι άμεσα, αλλά μετά από δύο έτη, φυσικά βέβαια χωρίς να αναφέρεται ευθέως από τον βουλευτή, αν το κυβερνών κόμμα λάβει την ψήφο του Ελληνικού λαού και επανεκλεγεί! Απροκάλυπτα δηλαδή θέτει τους αποφοίτους ΑΣΣΥ σε καθεστώς ομηρίας, με τη χρήση υποσχετικής.

Θα θέλαμε επίσης μία απάντηση από την ΠΟΜΕΝΣ, για το θέμα των Αξιωματικών Ειδικών καταστάσεων, προερχομένων από ΑΣΣΥ. Υπήρξε τόσο πριν, όσο και κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου τοποθέτηση της ομοσπονδίας επί του θέματος. Πως γίνεται η «μαχητική» ομοσπονδία να πέτυχε παντού εκτός από το θέμα που είναι ξεκάθαρη και κατάφορη αδικία έναντι συναδέλφων με πρόβλημα υγείας; Να επισημάνουμε δε ότι για το συγκεκριμένο πρόβλημα τοποθετήθηκαν θετικά στο σύνολό τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν επιφέρει κανένα δημοσιονομικό κόστος και οι συνάδελφοι έχουν ήδη στα χέρια τους δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν και η κυβέρνηση επιδεικτικά τις αγνοεί. Σε πρόσφατη δε απάντηση του Υπουργείου σε κοινοβουλευτικό έλεγχο (7/2/2023), η θέση του ευαίσθητου κατά τα λοιπά Υπουργού μας, είναι ότι δεν υφίσταται θέμα! Σε αυτό η μαχητική ομοσπονδία τι απαντά;

Για επίλογο και αυτής της επιστολής θα υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους ότι πάνω από όλα είναι η αξιοπρέπειά μας! Στα χρόνια που υπηρετούμε και θα υπηρετήσουμε την πατρίδα μας, πρώτο μας μέλημα παραμένει η τήρηση του όρκου που έχουμε δώσει εισερχόμενοι προς αυτή. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είμαστε ανόητοι ή πρόβατα επί σφαγή, η φωνή μας θα ακούγεται ακόμα και αν μας πνίγουν με καθεστωτικές αντιλήψεις άλλων εποχών. Η στρατιωτικοί έχουμε και φωνή και αντίληψη και κριτική ικανότητα, κανένας δεν έχει λάβει το χρίσμα του σωτήρα από εμάς, οι αυτόκλητοι πλανόδιοι θίασοι, καλό θα είναι να αντιληφθούν ότι τα ντροπιαστικά για εμάς μανιφέστα τους, μόνο απέναντί μας τους θέτουν και θα έρθει η στιγμή που θα αναγκαστούν μόνοι τους να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους και να αφήσουν τις καρέκλες των γραφείων του ΥΠΕΘΑ, επιστρέφοντας έστω για λίγο στον υπηρεσιακό τους βίο σε θέσεις πραγματικής εργασίας. Συνδικαλισμός κύριοι της ΠΟΜΕΝΣ δεν γίνεται υπό την σκέπη του Υπουργού και του κυβερνώντος κόμματος, συνδικαλισμός γίνεται δίπλα στον συνάδελφο!

The post «Οι στρατιωτικοί δεν είμαστε ανόητοι ή πρόβατα επί σφαγή» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
«Οι στρατιωτικοί δεν είμαστε ανόητοι ή πρόβατα επί σφαγή»,