«Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών»- Νέα προσπάθεια για να ακούγονται οι στρατιωτικοί

Μία νέα προσπάθεια «γεννήθηκε» στο χώρο έκφρασης των στρατιωτικών. Το όνομα της «Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών» και ο πρόεδρος της κάνει τις συστάσεις:

 «Αγαπητοί φίλοι, 

με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω την ίδρυση και λειτουργία του μη κερδοσκοπικού αστικού σωματείου με την επωνυμία «Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών» και το διακριτικό τίτλο «ΠΑ.Σ.Ε.Σ.», με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης. Σκοπός του Σωματείου

είναι η ένωση των απανταχού Ελλήνων στρατιωτικών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, κάτω από τη σκέπη όσων στοιχείων ενώνουν διαχρονικά τη φυλή μας. 

Οι Έλληνες, σε περιόδους ομόνοιας, μεγαλούργησαν. Αυτή την ομόνοια και πάντα με πνεύμα και διάθεση συνεργασίας, αποφασίσαμε μια μεγάλη παρέα να την υλοποιήσουμε. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του σωματείου μας. Ενός σωματείου που θα μας χωράει όλους. Ανεξαρτήτου φύλου, τόπου διαμονής (εντός ή εκτός Ελλάδος), θεσμού προέλευσης, ιδεολογικών πιστεύω και προσωπικών πεποιθήσεων. 

Της συγκεκριμένης προσπάθειας, κρίθηκε σκόπιμο να ηγηθούν στο ξεκίνημά της, συνάδελφοι που έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στο συνδικαλισμό και τα κοινά όπως οι κύριοι Αριστείδης Κασιδόπουλος και Μιχαήλ Καρδαμήλας. Άνθρωποι που δεν δίστασαν να «σπάσουν αυγά» και να βγάλουν στη δημοσιότητα θέματα «καλά κρυμμένα κάτω από το χαλί». Συνάδελφοι που δεν λύγισαν παρά τη σωρεία επιθέσεων, θεμιτών και αθέμιτων που δέχθηκαν και πλέον έχουν δικαιωθεί περίτρανα στις συνειδήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων στρατιωτικών και όχι μόνο. 

Αυτούς πλαισιώνουν, μπροστά αλλά και πίσω από τις «κάμερες της δημοσιότητας» ρομαντικοί απόστρατοι της προσφοράς αλλά και δυναμικοί νέοι συνάδελφοι, πρόθυμοι όλοι τους να βάλουν το «εμείς πάνω από το εγώ». 

Προσωπικά, σας καλώ από καρδιάς, να στηρίξετε όλη αυτή την προσπάθεια. 

Ελάτε να γνωριστούμε. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να ανταλλάξουμε ιδέες, να προβάλουμε την προσφορά και το έργο μας ως ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας. 

Ελάτε να αναδείξουμε την ιστορική μας συνέχεια. Πως ο Έλληνας στρατιώτης και στρατιωτικός, ήταν παρόν σε αυτά τα ιερά χώματα, αυτόχθονος όντας, από την αχλή ακόμα της παγκόσμιας ιστορίας. Πως συνεχίζει και σήμερα, με την ίδια φλόγα ψυχής, να είναι εδώ ως φύλακας – άγγελος της πατρίδας. 

Ελάτε να σταθούμε αλληλέγγυοι όπου χρειαστεί. Να υπερασπιστούμε τον αδύναμο. Να στηρίξουμε το δίκαιο. Να υψώσουμε τοίχος προστασίας απέναντι στο άδικο. 

Κλείνοντας, θα ήθελα αγαπητοί συνάδελφοι, να σας διαβεβαιώσω δημόσια ότι θα σταθούμε ως ΔΣ άξιοι της εμπιστοσύνης σας. Για εμάς το «η ισχύς εν τη ενώσει» και το «ουχ ελληνικόν το προσκυνείν» είναι σημαίες μας και δεν πρόκειται να τις υποστείλουμε ποτέ. 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση 

Χαρίτων Χαριτίδης 

Πρόεδρος ΠΑ.Σ.Ε.Σ. »

The post «Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών»- Νέα προσπάθεια για να ακούγονται οι στρατιωτικοί appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα