Πνίγει στο αίμα και τη Ράφα το Ισραήλ, η Δύση φλυαρεί και δεν τολμά να σταματήσει το έγκλημα

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τη Ράφα είναι δύσκολο να δημοσιευθούν. Το Ισραήλ εγκληματεί και σκοτώνει αδιακρίτως ,έχοντας όλη τη διεθνή κοινόητα απέναντι του αλλά μόνο στα λόγια! Ακατάσχετη και ανούσια φλυαρία, δηλώσεις επί δηλώσεων και ουδείς τολμά να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να σταματήσει το έγκλημα που συντελείται!

Ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΠΔ), Καρίμ Χαν, εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για το ενδεχόμενο επίθεσης του ισραηλινού στρατού στη Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας,

προειδοποιώντας ότι όποιος παραβιάζει τη διεθνή νομοθεσία θα βρεθεί αντιμέτωπος με διώξεις.

«Ανησυχώ βαθύτατα από τις αναφορές για βομβαρδισμό και για μια πιθανή χερσαία επίθεση από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Ράφα», δήλωσε ο Χαν σε ανάρτησή του στο X.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο «διερευνά ενεργά οποιαδήποτε εγκλήματα φέρεται να έχουν διαπραχθεί», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως: «Όπως έχω τονίσει επανειλημμένα, όσοι δεν τηρούν τη νομοθεσία δεν θα πρέπει να διαμαρτύρονται αργότερα όταν το γραφείο μου αναλάβει δράση στο πλαίσιο της εντολής του».

«Μόνο η συνέχιση της στρατιωτικής πίεσης» ως «τη νίκη» θα επιτρέψει την απελευθέρωση «όλων των ομήρων μας» από τη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την απελευθέρωση δύο ομήρων έπειτα από επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στη Ράφα στη διάρκεια της νύκτας.Προκλητικός Νετανιάχου«Μόνο η συνέχιση της στρατιωτικής πίεσης ως την ολοκληρωτική νίκη θα καταλήξει στην απελευθέρωση όλων των ομήρων μας. Δεν θα χάσουμε καμία ευκαιρία να τους φέρουμε πίσω», τόνισε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του.«Χαιρετίζω τους γενναίους πολεμιστές μας για την τολμηρή τους δράση που οδήγησε στην απελευθέρωση» των δύο ομήρων, πρόσθεσε.Η ανακοίνωση του Νετανιάχου έγινε αφού οι ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ απελευθέρωσαν δύο ομήρους στη διάρκεια επιχείρησης στη Ράφα, μια πόλη στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι λόγω του πολέμου Παλαιστίνιοι.Ισραηλινή υποκρισία

Το Ισραήλ κάλεσε σήμερα τις υπηρεσίες αρωγής του ΟΗΕ να βοηθήσουν στις προσπάθειές του για την απομάκρυνση αμάχων από τις εμπόλεμες ζώνες της Λωρίδας της Γάζας εν όψει της προγραμματισμένης χερσαίας επιχείρησης "σκούπα" στη Ράφα, μια πόλη στα σύνορα του θύλακα με την Αίγυπτο, η οποία κατακλύζεται από εκτοπισμένους Παλαιστίνιους.

«Προτρέπουμε τις υπηρεσίες του ΟΗΕ να συνεργαστούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, Έιλον Λέβι, σε ενημέρωση δημοσιογράφων. «Μην λέτε ότι δεν μπορεί να γίνει. Συνεργαστείτε μαζί μας για να βρεθεί τρόπος», είπε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, από τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις χθες το βράδυ στη Ράφα σκοτώθηκαν 67 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν δεκάδες.

Παράλληλα ο Λέβι είπε η ότι ο αριθμός των μαχητών της Χαμάς έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ της μάχιμης δύναμης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, από την αρχή του πολέμου, με περισσότερους από 12.000 ένοπλους να έχουν σκοτωθεί και μεγάλο αριθμό να έχουν τραυματιστεί ή πιαστεί αιχμάλωτοι.

«Μιλάμε για τα τρία τέταρτα των ταγμάτων της Χαμάς που έχουν διαλυθεί... με πάνω από 12.000 τρομοκράτες που έχουν σκοτωθεί», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αν συμπεριλάβετε τον αριθμό των τρομοκρατών που έχουν τραυματιστεί ή πιαστεί αιχμάλωτοι, αυτός ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από το ήμισυ της μάχιμης δύναμης της Χαμάς που έχει τεθεί εκτός δράσης».

Η Χαμάς ανακοίνωσε πως άλλοι τρεις όμηροι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα

Ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο άλλων τριών ομήρων από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για τρεις εκ των οκτώ ισραηλινών ομήρων που οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ ανέφεραν χθες Κυριακή ότι είχαν τραυματιστεί σοβαρά εξαιτίας ισραηλινών βομβαρδισμών και δεν κατάφεραν τελικά να κρατηθούν στη ζωή.

«Θα αναβάλουμε για λίγες ημέρες τη δημοσιοποίηση ονομάτων και εικόνων των νεκρών, έως ότου ξεκαθαρίσει η τύχη των υπολοίπων τραυματιών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Ας παραδίδουν λιγότερα όπλα οι ΗΠΑ», λέει ο ΜπορέλΟ επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να παραδίδουν λιγότερα όπλα στο Ισραήλ αν πιστεύουν ότι πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την παλαιστινιακή πλευρά.«Αν πιστεύει κανείς ότι έχουν σκοτωθεί τόσο πολλοί άνθρωποι, ίσως θα πρέπει να παρέχει λιγότερα όπλα για να αποτρέψει τους θανάτους τόσο πολλών ανθρώπων. Δεν είναι αυτό λογικό;» είπε σε δημοσιογράφους ο Μπορέλ, σημειώνοντας «Αν η διεθνής κοινότητα πιστεύει ότι πρόκειται για σφαγή, ότι πάρα πολλοί άνθρωποι σκοτώνονται, ίσως πρέπει να σκεφτούμε την παροχή όπλων».Ο Ευρωπαίος ανώτατος αξιωματούχος αναφερόταν σε μια δήλωση που έκανε την περασμένη Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν που χαρακτήρισε «υπέρμετρη» την ισραηλινή επιχείρηση αντιποίνων εναντίον της Χαμάς. «Θεωρώ, όπως γνωρίζετε, ότι η ανταπόδοση στη Γάζα, στη Λωρίδα της Γάζας, είναι υπέρμετρη», είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, επικρίνοντας -γεγονός εξαιρετικά σπάνιο- το Ισραήλ.«Όλοι πάνε στο Τελ Αβίβ ικετεύοντας, λέγοντας 'παρακαλώ μην το κάνετε αυτό', προστατέψτε τους αμάχους, μη σκοτώνετε τόσους πολλούς ανθρώπους», τόνισε ο Μπορέλ μετά τη συνάντηση των υπουργών Ανάπτυξης της ΕΕ. Ωστόσο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «δεν ακούει κανέναν», υπογράμμισε.«Θα εκκενώσουν» τους Παλαιστίνιους. «Πού; Στο φεγγάρι;», διερωτήθηκε ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, αναφερόμενος στην στρατιωτική επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας όπου έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.Νωρίτερα σήμερα εφετείο στην Ολλανδία διέταξε την κυβέρνηση να αναστείλει όλες τις εξαγωγές εξαρτημάτων μαχητικών αεροσκαφών F-35 στο Ισραήλ λόγω της ανησυχίας ότι χρησιμοποιούνται σε παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα.Οι αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις του Ισραήλ στην πυκνοκατοικημένη Λωρίδα της Γάζας έχουν αφήσει 28.340 νεκρούς, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αμάχους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, το οποίο καταμέτρησε 164 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο. Παράλληλα από τον πόλεμο έχουν εκτοπιστεί πάνω από τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους του θύλακα. Η επίθεση του Ισραήλ πυροδοτήθηκε από τις άνευ προηγουμένου επιθέσεις της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 1.160 ανθρώπων, κυρίως αμάχων, με επίσημα στοιχεία του Ισραήλ.

The post Πνίγει στο αίμα και τη Ράφα το Ισραήλ, η Δύση φλυαρεί και δεν τολμά να σταματήσει το έγκλημα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πνίγει, Ράφα, Ισραήλ, Δύση,pnigei, rafa, israil, dysi