«Ποιοι έχουν εγκλωβίσει τον ΥΕΘΑ σε εικονική πραγματικότητα»; Ερώτημα στρατιωτικών για τις δηλώσεις Δένδια

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών ,επαναφέρει τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια στην πραγματικότητα με μία ανακοίνωση με τίτλο «Η Οικονομική Ανέχεια που Πλήττει τους Στρατιωτικούς». Με την ανακοίνωση οι στρατιωτικοί του ΠΑΣΕΣ θεωρούν δεδομένο ότι ο ΥΕΘΑ έχει εικόνα μιας «εικονικής πραγματικότητας» και αναρωτιούνται ποιοι τον έχουν εγκλωβίσει σε αυτή.

Η ανακοίνωση:

    

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το

Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών (ΠΑ.Σ.Ε.Σ.) έγινε κοινωνός πολλών και έντονων παραπόνων μελών του κι όχι μόνο, σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις σας σε τηλεοπτική  εκπομπή την Τετάρτη 17-4-2024. Πιο συγκεκριμένα  με  όσα είπατε απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους πως «Ξέρουμε ότι τα στελέχη μας υποαμείβονται, αλλά θέλω να σας πω και κάτι, οι περισσότεροι από αυτούς, η συντριπτική πλειοψηφία ΔΕΝ είναι στις ΕΔ για τη μισθολογική αμοιβή».

Κύριε Υπουργέ,

θα σας ήμασταν υπόχρεοι αν μπορούσατε να μας εκμυστηρευτείτε - αποκαλύψετε πως καταλήξατε  αβίαστα σε αυτό το συμπέρασμα. Γιατί θα πρέπει επιτέλους να μάθουν όλοι οι στρατιωτικοί, ποιοι είναι αυτοί που σας έχουν μεταφέρει αυτή την «εικονική πραγματικότητα»; Μήπως κάποιοι σύμβουλοί σας; Μήπως οι στρατιωτικοί συνδικαλιστές που έχετε στο γραφείο σας; Μήπως κάποιοι άλλοι; Μπορείτε, αν έχετε την ευγενή καλοσύνη, να μας τους ονοματίσετε δημόσια; Γιατί αδυνατούν, τα μέλη μας και όχι μόνο, να πιστέψουν ότι ο πολιτικός τους προϊστάμενος «ελαφρά την καρδία» έκανε αυτές τις «σοκαριστικές δηλώσεις». Γιατί δεν μπορούν να αποδεχτούν  πως εσείς από μόνος σας συντάσσετε τις Απαντήσεις που δίνετε στη Βουλή των Ελλήνων σε Ερωτήσεις βασισμένες σε έγγραφα του ΠΑ.Σ.Ε.Σ. όπου σε κάθε οικονομικό μας αίτημα σταθερά προκύπτει πως το ΥΠΕΘΑ «νίπτει τας χείρας του» καθώς για όλα «φταίει» το Υπουργείο Οικονομικών.

Κύριε Υπουργέ,

η συντριπτική πλειοψηφία των στρατιωτικών, αφού θέλετε να μιλάμε για αυτήν, έχουν κι άλλα στόματα να ταΐσουν και δεν εισήλθαν στις τάξεις των ΕΔ ούτε για να γίνουν «στρατάρχες» ούτε για να το «παίζουν Ράμπο». Σίγουρα ΔΕΝ είναι «χομπίστες» και η εργασία τους στο στρατό είναι ο μόνος - αποκλειστικός βιοπορισμός τους αφού οποιαδήποτε άλλη δουλειά παράλληλα (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά και κατηγορηματικά από το νόμο.

Κύριε Υπουργέ,

εμείς ως Πανελλήνιο Σωματείο εν ενεργεία και εν αποστρατεία Ελλήνων Στρατιωτικών, έχουμε πλήρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης των συναδέλφων. Μάλιστα αυτήν την προβάλουμε με όλη μας τη «δύναμη» σε κάθε ευκαιρία. Ενδεικτικά, ως υπόμνημα, σας υποβάλουμε – υπενθυμίζουμε σχετικές ανακοινώσεις και έγγραφά μας, για τα οικονομικά μας αιτήματα. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και οι δεκάδες συνεντεύξεις από μέλη του ΔΣ ΠΑ.Σ.Ε.Σ. όπου αναδεικνύουν συνεχώς με αδιάσειστα στοιχεία την οικονομική εξαθλίωση των συναδέλφων μας. Συναδέλφων, που υπηρετούν πολλές φορές μακριά από τον τόπο συμφερόντων του, με όσα επιπρόσθετα έξοδα αυτό σημαίνει. Αβίαστα λοιπόν προκύπτει, πως η ανέχεια στους κόλπους των στρατιωτικών και ειδικά των χαμηλόβαθμων και των νεοδιορισμένων χτυπάει «κόκκινο». Χαρακτηριστικά θα σας μεταφέρουμε τα παράπονα των χαμηλόβαθμων στρατιωτικών που υπηρετούν στα ακριτικά νησιά μας πως αδυνατούν ακόμα και αυτές τις ημέρες του Πάσχα, να πληρώσουν τα εισιτήρια για να επισκεφτούν τους γονείς τους στην ηπειρωτική χώρα. Πως δεν είναι λίγες οι φορές που ξυπνούν και έχουν ένα πράγμα στο μυαλό τους, την «ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ». Επιτέλους, «φωνάζει σιωπηλά» η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, θα ασχοληθεί κάποιος με την οικονομική μας εξαθλίωση; Αλήθεια, πόσο ηθικό είναι, να προστρέχει το κράτος στους στρατιωτικούς στα δύσκολα, όπως σε φυσικές καταστροφές – θεομηνίες και όταν καταλαγιάζει ο «αχός» και «απομακρύνονται οι κάμερες» η Πολιτεία συστηματικά να τους «γυρνάει την πλάτη»; Βαρέθηκαν οι συνάδελφοι από «λόγια παχιά» και «ουσία στην πράξη μηδέν». Θέλουν απτές αποδείξεις πλέον και όχι «συγχαρητήρια και φιλικά χτυπήματα» στην πλάτη.

Παρακαλούνται οι βουλευτές των Ελλήνων, στους οποίους κοινοποιείται το παρόν, όπως συνδράμουν δια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ώστε να υπάρξει άμεση δρομολόγηση των οικονομικών αιτημάτων των στρατιωτικών και ειδικά του νέου ειδικού μισθολογίου για τους στρατιωτικούς που επανειλημμένες φορές προεκλογικά το είχαν αναφέρει και δεσμευτεί από την κυβέρνηση ότι θα υλοποιούνταν από 1-1-2024.

The post «Ποιοι έχουν εγκλωβίσει τον ΥΕΘΑ σε εικονική πραγματικότητα»; Ερώτημα στρατιωτικών για τις δηλώσεις Δένδια appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα