Ποιοι και που ποντάρουν στο ζάρι της Αν. Μεσογείου και τα δυσμενή συμβάντα και προβλέψεις για την Ελλάδα

Γράφει οΔιονύσιος Ι. Θεοδωρίτσης Αντιστράτηγος ε.α.Ενέργεια ! Χθες - Σήμερα - ΑύριοΗ Οθωμανική αυτοκρατορία είχε στην επικράτειά της το 43% περίπου των (τότε) παγκοσμίως γνωστών ενεργειακών αποθεμάτων, και η διάδοχός της Τουρκία σήμερα , περίπου το 0,06 % .... !Εμείς , με μεγάλο και " άγνωστο " ( υποτίθεται ) ενεργειακό πλούτο. Ούτε τις Αγγλικές τσιμεντενέσεις δεν βλέπουμε στα μάτια μας, περιμένοντας τους Εγγλέζους τουρίστες στη Ζάκυνθο, και ......... αλλαχού βεβαίως !Σήμερα , δύο ενεργειακώς ανεπαρκείς γειτονικές Χώρες ( Ελλάδα
- Τουρκία ) , με σοβαρές συνεχώς "διαφορές".Πέφτει και μπόλικο λάδι στη φωτιά , αλλά εμείς το βλέπουμε ως νερό. Είναι φυσικό, γιατί λάδι έχουμε . Όπως κάποιοι άλλοι στην κατοχή, που ρήμαξαν τα νεράτζια της Αθήνας . Είναι φυσικό, γιατί δεν έχουν πορτοκάλια στα μέρη τους.Ποια από αυτές τις δύο γειτονικές Χώρες ευνοείται τα μέγιστα στην ευρύτερη περιοχή , φαίνεται δυστυχώς και με κλειστά τα μάτια. Φανταστείτε και να μην ήταν η Τουρκία .... απομονωμένη !Συνεχή - επί περίπου μισόν αιώνα - δυσμενή για εμάς γεγονότα, το επιβεβαιώνουν αυτό !Κατά τα άλλα : " Επιτήδειος ουδέτερος " η Τουρκία , χωρίς - στην ουσία - Εθνική Στρατηγική η Ελλάδα ( σε αυτήν συγκαταλέγεται και η ενεργειακή πολιτική , βεβαίως ) .Οι Θεωρίες πολλές για ενασχόληση , από τη μούμια του Ιν Χοτέπ μέχρι το νερό του Καματερού , και με 2-3 μεταπτυχιακά ( πως άλλωστε θα μπει κανείς αργά στην αγορά της εργασίας , μετράει και αυτό ! ) .Και εάν είσαι και υιός Καντάφι λαμβάνεις άμεσα διδακτορικόν μετά διπλώματος και επαίνου 100 οκτανίων .Απλώς, μια χορηγία κάνεις και κούλου ταμάμ .Το " ενεργειακό " o πρωταρχικός παράγων στη νεότερη Ιστορία της Χώρας μας ....... . Μέσα σε αυτό και η δικτατορία του 1967 στην Ελλάδα . 1967 και 1973 έγιναν δύο ενεργειακοί πόλεμοι στα πόδια μας. Εάν λένε κάτι ( σε μερικούς " γνώστες" και "αναγνώστες " ) αυτές οι ημερομηνίες , καθώς και το τι επακολούθησε στην Κύπρο αμέσως μετά , εξάγονται λογικά πολλά συμπεράσματα , και δη : Ποιοι και που ποντάρουν στο ζάρι της Αν. Μεσογείου. Ποιος σήμερα παίζει Βάγκνερ με δοξάρι στην ευρύτερη περιοχή . Για πολλά - δυσμενή για εμάς - συμβάντα, κι ας πέρασαν τόσα χρόνια. Η μνήμη δε λιώνει σαν τα χιόνια .Οι κρυφοί ( γιατί είναι άγνωστοι - δεν διδάσκονται εκτενώς ) αιώνες (1453 - 1830 ) της Ιστορίας μας, έχουν πολλά επίσης να πουν. Οι δύο ονομασίες " αρματολοί" και "κλέφτες" , ομοίως. Λοιπά , κατά τη σεβαστή κρίση καθενός . Βασική όμως προϋπόθεση κάθε " Γνώμης " είναι η "Γνώση" !

The post Ποιοι και που ποντάρουν στο ζάρι της Αν. Μεσογείου και τα δυσμενή συμβάντα και προβλέψεις για την Ελλάδα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα