Πόσοι είναι οι νεκροί στη Λιβύη; Τι λέει το ΓΕΕΘΑ, τι μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης

Η τελευταία ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ τα μεσάνυχτα μιλά για τρεις νεκρούς και δύο αγνοούμενους στην τραγωδία της Λιβύης. Ωστόσο οι πληροφορίες μεγάλων ξένων μέσων ενημέρωσης που από χθες προηγούνται της ενημέρωσης από το ΓΕΕΘΑ δίνουν άλλη εικόνα.Τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς Ελληνες της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη.Τόσες
ώρες μετά το δυστύχημα και ακόμη το ΓΕΕΘΑ δεν είναι σε θέση να δώσει σαφή εικόνα για το τι έχει συμβεί.Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το alarabiya «το «φρικτό» δυστύχημα άφησε επίσης 15 τραυματίες, εκ των οποίων επτά σε κρίσιμη κατάσταση, είπε ο Οθμάν Αμπντουλτζαλέλ σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου».Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική ομάδα διάσωσης κατευθυνόταν προς τη Ντέρνα, την παράκτια πόλη της Λιβύης που επλήγη σοβαρά από την καταιγίδα Daniel, όταν συνέβη το δυστύχημα. Το λεωφορείο λέγεται ότι ανατράπηκε -για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- και στη συνέχεια έπιασε φωτιά.Συνολικά από το δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, καθώς το όχημα των σωστικών συνεργείων συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια λιβυκή οικογένεια, σύμφωνα με τον Τζαλίλ. Τρία από τα πέντε μέλη της οικογένειας δεν επέζησαν από το ατύχημα, ενώ τα άλλα δύο τραυματίστηκαν σοβαρά.Δείτε τι γράφει το Reuters, «Τέσσερα μέλη ελληνικής ομάδας διάσωσης καθ' οδόν προς την κατεστραμμένη από τις πλημμύρες πόλη Derna και τρία μέλη μιας λιβυκής οικογένειας σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα την Κυριακή, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της ανατολικής κυβέρνησης της Λιβύης. Δεκαπέντε από την ελληνική ομάδα διάσωσης τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι επτά σε κρίσιμη κατάσταση, είπε ο Οθμάν Αμπντουλτζαλίλ σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου. Δύο από την οικογένεια της Λιβύης ήταν επίσης κρίσιμα, είπε».

The post Πόσοι είναι οι νεκροί στη Λιβύη; Τι λέει το ΓΕΕΘΑ, τι μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόσοι, Λιβύη, ΓΕΕΘΑ,posoi, livyi, geetha