«Που είναι η μελέτη για όσα ανακοίνωσε ο κ.Δένδιας για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών»;

Το ερώτημα εύλογο ,συγκεκριμένο και προέρχεται από έναν ειδικό. Ο Στέφανος Καραβίδας υπήρξε ένας από τους πιο έμπειρους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας , συνεχίζει να πετά στο εξωτερικό και είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, κάτοχος Μεταπτυχιακού στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές, υποψήφιος δρ. ΕΚΠΑ με θέμα διατριβής "Η Γεωπολιτική της
αεροπορικής ισχύος στο Ελληνοτουρκικό Σύμπλοκο" . Υπήρξε εκπαιδευτής ΚΕΑΤ (Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής) και ΣΟΤ (Σχολείο Όπλων Τακτικής, το ελληνικό TOP GUN) από το οποίο αποφοίτησε ως πρωτεύσας. Συμμετείχε στην αρχική ομάδα Ιπταμένων που παρέλαβαν τα F16 Advanced και εκπαιδεύτηκαν από τους Αμερικανούς στις δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις και τα έξυπνα όπλα.Με αυτό το βιογραφικό ο κ.Καραβίδας ρωτά το απλούστατο: που είναι η μελέτη για όσα ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας για την πώληση μεγάλου αριθμού μαχητικών αεροσκαφών; Ποιοι του εισηγήθηκαν αυτό το πρόγραμμα πωλήσεων;Μιλώντας στην εκπομπή του του Γιώργου Σαχίνη επισήμανε «αν ισχύσουν ως έχουν οι ανακοινώσεις Δένδια, τότε μέχρι το 2030 η αεροπορική ισχύς μας και σε ποσότητα και σε ποιότητα θα είναι άμεσα υποδεέστερη της Τουρκίας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό στους ευρύτερους γεωπολιτικούς και στρατηγικούς συσχετισμούς στην περιοχή».

Ο κ. Καραβίδας αναρωτιέται αν και ποια είναι η μελέτη που υποβλήθηκε στον υπουργό κ.  Δένδια από την Πολεμική Αεροπορία και «σε ποιο ύψος προσδιορίζει τη μελλοντική οροφή των μαχητικών αεροσκαφών; Ή μήπως αυτό που συνέβη είναι ο υπουργός να κατέληξε μόνος του με μια μικρή ομάδα  συμβούλων σε αυθαίρετο - καθότι μη τεκμηριωμένο τεχνοκρατικά - αριθμό και καλείται η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας και του ΓΕΕΘΑ να λειτουργήσουν με τρόπο που θα δικαιολογήσουν τις ανακοινώσεις του;».

The post «Που είναι η μελέτη για όσα ανακοίνωσε ο κ.Δένδιας για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών»; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα