Στεγαστική κρίση στην Αθήνα κι ένας υποψήφιος δήμαρχος που θέλει να την αντιμετωπίσει- Κ.Παπαδάκης

Τις θέσεις και τους στόχους της  της «Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα»,αναλύει ο  Κώστας Παπαδάκης, επικεφαλής του συνδυασμού ,μιλώντας στο militaire channel. Όπως θα διαπιστώσετε οι θέσεις και οι απόψεις του και διαφέρουν και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο κ.Παπαδάκης έχει πολύ ψηλά στην ατζέντα του το τεράστιο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι ζουν στην πολύπαθη πρωτεύουσα. Κι έχει προτάσεις για την αντιμετώπιση του.

Καταγραφή των διαθέσιμων ακινήτων δημοσίου και ιδιωτών, δεσμεύσεις, αξιοποίηση  και

απόδοση σε δικαιούχους για κύρια κατοικία με κοινωνικά κριτήρια, καθώς και για στέγαση σχολείων και κοινωνικών υπηρεσιών, είναι μερικές από αυτές.

«Η δημαρχία Μπακογιάννη μαζί με τη Ν.Δ. καταστρέφει την Αθήνα, την παραδίδει στο τουριστικό και κατασκευαστικό κεφάλαιο, αδιαφορεί για τη στεγαστική κρίση που προκαλεί η ανεξέλεγκτη διάθεση των κατοικιών για βραχυχρόνιες μισθώσεις, παραλείπει ακόμα και τα χιλιάδες κενά ακίνητα να καταγράψει αξιοποιήσει και διαθέσει για τις στεγαστικές ανάγκες των κατοίκων και των υπηρεσιών. Μετατρέπει το κέντρο και τους δημόσιους χώρους σε ντεκόρ και διαδρόμους εξυπηρέτησης τουριστικών καταλυμάτων. Δίνει προτεραιότητα σε άχρηστα έργα βιτρίνας όπως ο Μεγάλος Περίπατος και το σιντριβάνι της Ομόνοιας αντί για αντιπλημμυρικά, διαμόρφωση πεζοδρομίων, επισκευές σχολείων κλπ. Υποβαθμίζει όλες τις υπηρεσίες του δήμου, παραδίδοντας τις σχετικές λειτουργίες σε ιδιώτες και εργολάβους, και ιδίως τις κοινωνικές υπηρεσίες που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν με σχετικές παροχές τους κατοίκους από την οικονομική κρίση και να ανταποκριθούν στην ανάγκη αλληλεγγύης θυμάτων ενδοοικογενειακής, έμφυλης και ρατσιστικής βίας. Σπαταλάει εκατομμύρια για έργα που ωφελούν ιδιώτες όπως το γήπεδο του Βοτανικού αντί να τα διαθέσει για τις ανάγκες των δημοτών και για μια καλύτερη πόλη», υποστηρίζει.

Ο κ.Παπαδάκης δηλώνει ότι στόχος του συνδυασμού του είναι «να ανατρέψουμε τις κυρίαρχες πολιτικές και να στηρίξουμε τους αγώνες και τις αντιστάσεις κατοίκων και εργαζομένων. Να διεκδικήσουμε αυτά που υπηρετούν και εκφράζουν τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της πόλης. Δεν αντιλαμβανόμαστε το δήμο ως εφαλτήριο πολιτικής σταδιοδρομίας, ούτε ως χώρο αδρανών αντιπολιτεύσεων. Θα αγωνιστούμε από κάθε θέση με τους κατοίκους και εργαζόμενους της πόλης ενάντια στις οικονομικές πολιτικές που λεηλατούν τη ζωή μας τη στεγαστική κρίση και την παράδοση της πόλης στο τουριστικό και κατασκευαστικό κεφάλαιο. Διεκδίκηση ανωτάτου ορίου στις τιμές των ενοικίων κύριας κατοικίας, περιορισμών στα airbnb, και απαγόρευση βραχυχρόνιας εκμίσθωσης κενών κατοικιών, καταγραφής, δέσμευσης, αξιοποίησης και διάθεσης του κτιριακού δυναμικού για τις λαϊκές στεγαστικές ανάγκες. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, καμία έξωση, κανένα σπίτι στα χέρια κράτους-τραπεζίτη-funds. Αναβαθμισμένες δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες».

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

The post Στεγαστική κρίση στην Αθήνα κι ένας υποψήφιος δήμαρχος που θέλει να την αντιμετωπίσει- Κ.Παπαδάκης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στεγαστική, Αθήνα, - Κ Παπαδάκης,stegastiki, athina, - k papadakis