Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και που δεν μπορεί η Ελλάδα να κάνει πίσω-Στέλιος Φενέκος

Τι μπορούμε να περιμένουμε από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν; Είναι σωστό ότι γίνεται επαφή σε «επίπεδο κορυφής» χωρίς να έχουν υπάρξει επαφές και προεργασία σε «χαμηλότερα επίπεδα»;

Ο πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών και Υποναύαρχος ε.α Στέλιος Φενέκος απαντά στα ερωτήματα για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν αλλά και για τη γεωπολιτική συγκυρία στην οποία επιλέγουμε να ξεκινήσουμε έναν διάλογο με την Τουρκία.

Εκτιμά ότι θα είναι μια συνάντηση που θα δοθούν υποσχέσεις για να «πάμε παρακάτω».

Πιστεύει ότι μία κίνηση που θα μπορούσε να κάνει η Ελλάδα

θα ήταν να κινητοποιήσει κι άλλες χώρες της περιοχής και να προσφύγουν όλες μαζί στη Χάγη. Ακόμη κι αν δεν ακολουθήσει η Τουρκία , υπάρχει η δυνατότητα απομόνωσης της μέσω δικαστικών μέτρων.

Μιλά για τις σημαντικές συμφωνίες που υπέγραψε η Ελλάδα, τις οποίες όμως άφησε να αποδυναμωθούν. Γιατί συνέβη αυτό;

Ο κ.Φενέκος επισημαίνει τον κίνδυνο του αμερικανικού σχεδίου για «διπλή ονομασία» στα Στενά και «εξαφάνιση» της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους χάρτες. Για το μεν πρώτο εκτιμά ότι αν «περάσει», τότε θα μιλάμε για την αρχή του «ξηλώματος» της Συνθήκης του Μοντρέ. Εξηγεί τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα και η Κύπρος για το δεύτερο σοβαρό θέμα με τους χάρτες.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

https://youtu.be/0VXt1ys9jFk

The post Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και που δεν μπορεί η Ελλάδα να κάνει πίσω-Στέλιος Φενέκος appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα