Συστηματική προσπάθεια απαξίωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

Η κυβέρνηση συνεχίζει και μέσω διαρροών την συστηματική απαξίωση των Ε.Α.Σ, την ίδια ώρα που όλες οι αμυντικές βιομηχανίες της Ευρώπης προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την μακάβρια «ευκαιρία» της Ουκρανίας.Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι των Ε.Α.Σ Υμηττού αναφέρουν:

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα οφείλουμε να απαντούμε στα όσα μέσω διαρροών διοχετεύονται από κυβέρνηση και διοίκηση σε Μ.Μ.Ε. σε σχέση με τις παραγωγικές δυνατότητες των Ε.Α.Σ. στον Υμηττό.

Οφείλουμε επίσης να ενημερώνουμε

με αμεροληψία τον Ελληνικό λαό που για δεκαετίες στηρίζει τη λειτουργία της μοναδικής Ελληνική εταιρίας παραγωγής πυρομαχικών, όπλων και οπλικών συστημάτων.

Ο μήνας Σεπτέμβριος είναι κρίσιμος για τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην Ε.Ε. για τις εταιρίες που μπορούν να παράξουν το αναγκαίο για την Ε.Ε. και ΝΑΤΟ πυρομαχικό των 155 χιλ. Μια εξ αυτών (μόλις 10 συνολικά) είναι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» στις 12 Αυγούστου 2023, ο αρθρογράφος κ. Σταύρος Ιωαννίδης, ούτε λίγο ούτε πολύ αναπαραγάγει τη διαρροή της διοίκησης και των αρμοδίων της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία, τα Ε.Α.Σ. μπορούν να περιορι-στούν στην υλοποίηση μιας μόνο παραγωγικής φάσης (χρωματισμός ετοίμων εισαγόμε-νων κορμών βλήματος) του συγκεκριμένου πυρομαχικού στο εργοστάσιο του Υμηττού και της γόμωσης στο εργοστάσιο του Λαυρίου, χάνοντας έτσι το 70% τουλάχιστον των εσόδων που μπορεί να έχει η εταιρία από την ολοκληρωμένη παραγωγή του.

Γιατί αποκρύπτουν την παραγωγική δυνατότητα του εργοστασίου του Υμηττού;

Διότι, τα ίδια μέσα ενημέρωσης, η ίδια διοίκηση και η ίδια κυβέρνηση από τις 3 Απριλίου 2021, είχαν φροντίσει να παρουσιάσουν το εργοστάσιο των Ε.Α.Σ. Υμηττού ως ένα «πα-λιό εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ».

Διότι, η διοίκηση από τότε μέχρι σήμερα φροντίζει μεθοδευμένα να απαξιώνει τις λει-τουργικές του δυνατότητες του, μετατρέποντας το άλλοτε σε χώρο γυρισμάτων σήριαλ και άλλοτε σε πάρκινγκ εργολάβων δημοσίων έργων ή τουριστικών και σχολικών λεω-φορείων ιδιωτών!

Ποια είναι η πραγματικότητα;

Η πραγματικότητα είναι ότι:

- Στην ίδια γραμμή παραγωγής (μεγάλων διαμετρημάτων, η λεγόμενη), παρήχθησαν και παραδόθηκαν το 1ο εξάμηνο του 2020 πυρομαχικά στο Π.Ν της χώρας μας, με απόλυτη αξιοπιστία ως προς την ποιότητα και τους χρόνους παράδοσης. Τι συνέβη στα μόλις τρία

αυτά χρόνια και δεν μπορούμε να παράξουμε στην ίδια γραμμή το πυρομαχικό με τη τεράστια ζήτηση που θα αποφέρει εκατομμύρια ευρώ στην εταιρία;

- Μια πρέσσα της συγκεκριμένης γραμμής που είναι εκτός λειτουργίας, εύκολα μπορεί να αντικατασταθεί με χαμηλό κόστος επένδυσης, στην οποία επένδυση θα συμβάλλει και η Ε.Ε.

- Η πραγματικότητα επίσης είναι ότι, στο ίδιο εργοστάσιο του Υμηττού και παρά την επι-διωκόμενη απαξία του, οι εργαζόμενοι με τεράστιες ελλείψεις καταβάλουμε κάθε προ-σπάθεια να κρατήσουμε το εργοστάσιο των Ε.Α.Σ Υμηττού «ζωντανό». Έτσι παράγουμε πυρομαχικά μικρών διαμετρημάτων, τμήμα σύγχρονου πυραυλικού συστήματος κοινο-πραξίας χωρών του ΝΑΤΟ, πυρομαχικά ελικοπτέρων Apache, οπλοβομβίδες, ενώ διαθέ-τουμε πιστοποιημένα εργαστήρια μετρήσεων και ποιοτικού ελέγχου υψηλότατης αξιο-πιστίας, καθώς και ένα μηχανουργείο με μοναδικές δυνατότητες κατασκευής εργαλείων και ελεγκτήρων που ακόμα και ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να κατασκευάσουν.

Γιατί λοιπόν αφήνεται το εργοστάσιο των Ε.Α.Σ. Υμηττού στη τύχη του και γιατί χάνει η εταιρία και κατά συνέπεια χάνει η χώρα μας εκατομμύρια Ευρώ;

Μα γιατί πρέπει να υλοποιηθεί το «πάρκο υπουργείων» που εξήγγειλε ο κ. Πρωθυπουρ-γός προς όφελος των εργολάβων και του real estate.

Κανένας φορέας επιστημονικός και κοινωνικός, καμία Δημοτική αρχή δεν έχουν συμφω-νήσει με το σχέδιο αυτό. Οι μόνοι που συμφωνούν είναι ο Πρωθυπουργός και η διοίκηση που εκτελεί πιστά τις αποφάσεις του.

Με λύπη μας για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε την ανυπαρξία του εποπτεύοντος την εταιρία υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δένδια, στον οποίο αν και έχουμε ζητήσει συνάντηση, δεν έχει ανταποκριθεί.

Αυτή είναι η αλήθεια και ζητούμε από τα Μ.Μ.Ε. να εμφανίζουν και τις δυο όψεις του νομίσματος…! Είμαστε στη διάθεσή τους για κάθε ενημέρωση.

The post Συστηματική προσπάθεια απαξίωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων καταγγέλουν οι εργαζόμενοι appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα