Θέμα για την καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης έθεσε η Κ.Χάρις στον Κ.Μητσοτάκη

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έθεσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θέμα για τις καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης στην Ελλάδα.

Το θέμα έχει να κάνει -σύμφωνα με όσα γράφει η Ι.Μάνδρου στο skai.gr- με  την εξέλιξη της δίκης για τη δολοφονία του αμερικανού νεαρού Μπακαρί Χέντερσοναπό το Όστιν του Τέξας, που είχε διαπραχθεί στη Ζάκυνθο πριν από πέντε και πλέον χρόνια και ακόμα

για την υπόθεση αυτή δεν υπάρχει ακόμα τελεσίδικη απόφαση.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω υπόθεση έχει δικαστεί σε πρώτο βαθμό – και τώρα εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, στο Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας. Σήμερα διακόπηκε για τις 23 Φεβρουαρίου 2022. Ειδικότερα, ο συνήγορος υπεράσπισης τριών εκ των επτά συνολικά κατηγορουμένων ζήτησε αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης και τελικά το δικαστήριο αποφάσισε την διακοπή της δίκης για μεθαύριο, Τετάρτη (23/2).

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος αφροαμερικανός είχε έρθει στη χώρα μας για διακοπές το 2017 και βρέθηκε να διασκεδάζει σε μπαρ στην περιοχή Λαγανά, όταν μαζί με φίλο του ζήτησαν από μία σερβικής καταγωγής θαμώνα του μπαρ να πιούν μαζί ένα ποτό.

Πριν προλάβουν οι δύο αφροαμερικανοί να αντιδράσουν, δέχθηκαν, κατά το κατηγορητήριο, σφοδρή επίθεση από θαμώνες σερβικής καταγωγής που διασκέδαζαν επίσης, με αποτέλεσμα ο Bakari Henderson, να βρει τραγικό θάνατο από λινστάρισμα, έγκλημα που είχε πέραν των άλλων και καθαρά ρατσιστικά χαρακτηριστικά, γεγονός που προκύπτει από τις ύβρεις των δραστών και τη βιαιότητα του εγκλήματος.

The post Θέμα για την καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης έθεσε η Κ.Χάρις στον Κ.Μητσοτάκη appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θέμα, Κ Χάρις, Κ Μητσοτάκη,thema, k charis, k mitsotaki