Το BBC θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα για το ναυάγιο αλλά οι ελληνικές αρχές δεν απαντούν-Βίντεο

Φωτογραφία ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

To BBC με ρεπορτάζ που υπογράφουν ο Nick Beake και ο Κώστας Καλλέργης, θέτουν υπό αμφισβήτηση όσα έχουν ανακοινωθεί από την Ελλάδα για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Ανακοινώσεις έχουν γίνει από το Λιμενικό το οποίο δεν πρέπει ούτε λεπτό να ξεχνάμε ότι εκτελεί εντολές…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC:

•Το αλιευτικό που

μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες έμεινε ακίνητο για τουλάχιστον επτά ώρες πριν ανατραπεί.

Η Ελληνική Ακτοφυλακή εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι αυτές τις ώρες το σκάφος βρισκόταν σε πορεία προς την Ιταλία και δεν χρειαζόταν διάσωση.

Οι ελληνικές αρχές δεν έχουν ακόμη απαντήσει στα στοιχεία του ρεπορτάζ του BBC.

•Ο ΟΗΕ ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης από την Ελλάδα, εν μέσω ισχυρισμών που λένε ότι  θα έπρεπε να είχαν ληφθεί περισσότερα μέτρα νωρίτερα για προσπάθεια διάσωσης.

Το  BBC επικαλείται μαρτυρίες από τα πλοία που έσπευσαν στην περιοχή και έδωσαν τροφή και νερό στους μετανάστες αλλά και αναλύσεις στιγμάτων που έχει κάνει με βάση τα στοιχεία του marine traffic.

Μπορεί μέχρι την Κυριακή που έχουμε εκλογές άπαντες στην Αθήνα να παριστάνουν τον «ψόφιο κοριό». Απ΄  ότι φαίνεται όμως κάποιοι με παραλείψεις και αποφάσεις τους έχουν εμπλέξει τη χώρα σε περιπέτεια…

The post Το BBC θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα για το ναυάγιο αλλά οι ελληνικές αρχές δεν απαντούν-Βίντεο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα