Το άρθρο Ροζάκη που προτείνει οριοθέτηση με την Τουρκία στο 28ο μεσημβρινό! Το σχόλιο Καρυώτη

Μετά από το σεισμό στην Τουρκία, ήρθε η «διπλωματία των σεισμών». Πολύ γρήγορα ακούστηκε δημόσια η «συνεκμετάλλευση» του Αιγαίου. Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσαν ότι θα μπορούσε να συζητηθεί. Σε αυτά προσθέστε και το άρθρο του καθηγητή Χρ. Ροζάκη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το οποίο το διάβασε και ο καθηγητής Θ.Καρυώτης ο οποίος το σχολίασε, όπως και τον χάρτη που συνοδεύει το άρθρο. Είναι πολύ ουσιαστικό το σχόλιο του:

«Ο καθηγητής Ροζάκης συνεχίζει να αγνοεί την ΑΟΖ παίζοντας το παιγνίδι της Τουρκίας αναφέροντας:

«Και όσον αφορά το ποιες διαφορές θα αποσταλούν στο Δικαστήριο, αυτές θα πρέπει, οπωσδήποτε, να είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην υπόλοιπη Ανατολική Μεσόγειο, που αποτελεί το μήλον της Έριδος ανάμεσα στις δύο χώρες.»

Προσέξτε τον επόμενο χάρτη:

s8_091022_AOZ

Κοιτάξτε τι γράφει κάτω δεξιά:

«Η γραμμή σταματάει λίγο πριν από τον 28ο Μεσημβρινό, ουσιαστικά αφήνοντας ανοικτή τη δυνατότητα οριοθέτησης και με την Τουρκία».

Θέλει να κάνουμε οριοθέτηση με την Τουρκία και η ΑΟΖ της Τουρκίας να φτάνει μέχρι τον 28 μεσημβρινό  ! Δηλαδή να δώσουμε στην Τουρκία την μισή ΑΟΖ μας στην Ανατολική Μεσόγειο! Έτσι δεν θα συνορεύουν οι ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου».

The post Το άρθρο Ροζάκη που προτείνει οριοθέτηση με την Τουρκία στο 28ο μεσημβρινό! Το σχόλιο Καρυώτη appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ροζάκη, Τουρκία, 28ο, Καρυώτη,rozaki, tourkia, 28o, karyoti