«Το Αζερμπαϊτζάν κάνει εθνοκάθαρση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ»

Με επιστολή τους προς τους Έλληνες βουλευτές η ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΑΣ τους καλεί να καταδικάσουν την εθνοκάθαρση που επιχειρεί το Αζερμπαϊτζάν κατά των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Στην επιστολή αναφέρουν:

Από τις πρωϊνές ώρες της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου 2023, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έχουν εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επίθεση πυροβολικού στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ/Αρτσάχ, στοχεύοντας κυρίως εναντίον της πρωτεύουσας Στεπανακέρτ. Σειρήνες έχουν ηχήσει

σε όλη την επικράτεια, σχολεία έχουν εκκενωθεί  ενώ ο πληθυσμός βιώνει για ακόμη μια φορά την βαρβαρότητα του αζερικού καθεστώτος μέσω των εκτενών στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του, με τη χρήση πυροβολικού, UAV και ρουκετών.

Σε συνέχεια της πλήρους πολιορκίας και τον εννιάμηνο αποκλεισμό των Αρμενίων του Αρτσάχ, που κράτησε αποκομμένους τους πολίτες του από τον υπόλοιπο κόσμο, το δικτατορικό καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν βομβαρδίζει τους άμαχους Αρμένιους, με σκοπό να εξαλείψει πλήρως τον Αρμενικό πληθυσμό του Ναγκόρνο-Καραμπάχ/Αρτσάχ.

Ταυτόχρονα το Μπακού έχει κινητοποιήσει μια έντονη προπαγάνδα παραπληροφόρησης, που ήδη αναπαράγεται από κάποια μέσα, μιλώντας για νάρκες σε αυτοκινητοδρόμους, ή τρομοκρατικές επιθέσεις Αρμενίων, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα εγκλήματα πολέμου που για ακόμη μια φορά διαπράττει.

Το Αζερμπαϊτζάν υπονομεύει την εύθραυστη ειρήνη στην περιοχή. Τα τελευταία δυό χρόνια οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν διενεργούν εθνοκάθαρση εναντίον του γηγενούς αρμενικού πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ, χρησιμοποιώντας διάφορες, ευφάνταστες μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών προκλήσεων, εκφοβισμού των κατοίκων, πολιορκίας και ψυχολογικής τρομοκρατίας.

Καλούμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να δημοσιοποιήσουν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Το Αζερμπαϊτζάν παραβιάζει ακόμα μιά φορά την τριμερή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός της 9ης Νοεμβρίου 2020, βάλλοντας εναντίον του άμαχου πληθυσμού, εμποδίζοντας την ασφαλή μετακίνηση πολιτών, οχημάτων και φορτίων προς αμφότερες κατευθύνσεις μέσω του Διαδρόμου του Λατσίν,

The post «Το Αζερμπαϊτζάν κάνει εθνοκάθαρση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το Αζερμπαϊτζάν, Ναγκόρνο Καραμπάχ,to azerbaitzan, nagkorno karabach