Το Ισραήλ ελπίζει σε απελευθέρωση ομήρων, οι Χούθι κατέλαβαν πλοίο στην Ερυρθά Θάλασσα

Το Ισραήλ ελπίζει ότι ένας σημαντικός αριθμός ομήρων μπορεί να απελευθερωθεί από την Χαμάς “μέσα στις επόμενες ημέρες”, δήλωσε σήμερα, ο Μίχαελ Χερζόγκ Ισραηλινός πρεσβευτής στις ΗΠΑ, στη διάρκεια μιας συνέντευξης του στην εκπομπή "This Week" του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Οι αντάρτες Χούθι κατέλαβαν εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι αντάρτες Χούθι της

Υεμένης έχουν καταλάβει ένα εμπορικό πλοίο νοτίως της Ερυθράς Θάλασσας, ενώ έπλεε από την Τουρκία στην Ινδία, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό αυτό, ως “ένα πολύ σοβαρό περιστατικό σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Σε μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ πρόσθεσαν ότι το πλοίο, του οποίου τα στοιχεία δεν γνωστοποίησαν, δεν ήταν ισραηλινής ιδιοκτησίας, ενώ δεν υπάρχουν Ισραηλινοί στο πλήρωμά του.

Ιράν: Οι ομάδες αντίστασης “αναπροσαρμόζουν έξυπνα” την άσκηση πίεσης στο Ισραήλ

Οι ομάδες αντίστασης που ελέγχονται από το Ιράν “αναπροσαρμόζουν έξυπνα την άσκηση της πίεσης” προς το Ισραήλ, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός των Εξωτερικών Χοσεΐν Αμπντολαχιάν, όπως μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ του Ιράν.

“Οι ομάδες αντίστασης έχουν ακόμη περαιτέρω δυνατότητες (άσκησης πίεσης στο Ισραήλ)” πρόσθεσε ο ίδιος.

The post Το Ισραήλ ελπίζει σε απελευθέρωση ομήρων, οι Χούθι κατέλαβαν πλοίο στην Ερυρθά Θάλασσα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ, Χούθι, Ερυρθά Θάλασσα,israil, chouthi, eryrtha thalassa