Το μέλλον χτίζεται στη Μέση Ανατολή-Οι νέες μεγάλες επενδύσεις

Τη στιγμή που ολόκληρος ο πλανήτης αγωνιά για την κατάσταση στην Ουκρανία και την απειλή μιας γενικευμένης σύρραξης, ο χώρος των επενδύσεων και της τεχνολογικής ανάπτυξης στις χώρες της Μέσης Ανατολής δεν σταματάει ποτέ τα πλάνα του, με πολλά κράτη να προχωρούν σε συγκεκριμένα στρατηγικά σχέδια που ενδέχεται να αποδειχθούν κομβικά στο άμεσο μέλλον.

Το νέο κέντρο τεχνολογικής ανάπτυξης στο Άμπου Ντάμπι

Η “OurCrowd”, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων του Ισραήλ, επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο Άμπου Ντάμπι με ένα νέο επενδυτικό κέντρο και έναν κόμβο

τεχνητής νοημοσύνης, σε συνεργασία με το Γραφείο Επενδύσεων του Άμπου Ντάμπι, όπως μαθαίνουμε από την ιστοσελίδα thenationalnews.com

Το κέντρο επιχειρηματικών κεφαλαίων της “OurCrowd Arabia”, το οποίο ενσωματώθηκε στην Παγκόσμια Αγορά του Άμπου Ντάμπι το 2021, θα διαχειρίζεται συμφωνίες για την υπάρχουσα πλατφόρμα του και θα εξυπηρετεί τις αναδυόμενες αγορές, ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή δήλωση τους σήμερα, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Οικονομικών του Άμπου Ντάμπι. Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες “OurCrowd” και “Adio” θα δημιουργήσουν από κοινού το “Integrated Data Intelligence”, έναν κόμβο τεχνητής νοημοσύνης, ο οποίος θα στοχεύει στην εμπορευματοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για επιχειρήσεις, όπως αναφέρθηκε.

Το κέντρο “IDI” θα αναπτύξει λύσεις τεχνητής νοημοσύνης που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν και να αξιοποιήσουν την προηγμένη τεχνολογία. Θα χρησιμοποιεί προηγμένα μοντέλα αυτοματισμού δεδομένων και μηχανικής μάθησης για να μειώσει το κόστος και να βελτιώσει τα αποτελέσματα για εργασίες εντάσεως δεδομένων. Επικεφαλής του κέντρου θα είναι ο Δρ Χάσαντ Ντουάν, ο οποίος ηγήθηκε της καινοτομίας και του τεχνολογικού μετασχηματισμού ως εκτελεστική ιδιότητα για παγκόσμιους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των “Etrade, BNY Mellon, Russell Investments Group” κ.α.

Η απόφαση της “OurCrowd” να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο Άμπου Ντάμπι έρχεται μετά από μια εντατική παγκόσμια αναζήτηση, δήλωσε ο Μέντβετ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ κατατάσσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην πρώτη θέση στον κόσμο όσον αφορά την καλύτερη ηλεκτρονική υποδομή και τη μακροοικονομική σταθερότητα και την τρίτη πιο αξιόπιστη κυβέρνηση», δήλωσε.

«Αυτοί οι παράγοντες, με πολλά άλλα πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένων του εξαιρετικού ανθρώπινου δυναμικού και της πρόσβασης στην αγορά, υπογραμμίζουν γιατί το Άμπου Ντάμπι φιλοξενεί πλέον το “OurCrowd Arabia” και γιατί θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην υποδομή καινοτομίας και τα ταλέντα στη χώρα».

Η έναρξη του “IDI” πρόκειται να ενισχύσει τη δέσμευση του Άμπου Ντάμπι να υποστηρίξει την επέκταση των καινοτόμων επιχειρήσεων που συμβάλλουν στην οικονομία της γνώσης του εμιράτου. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπερασπίζονται εδώ και καιρό τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην οικονομία και την κοινωνία τους, καθώς η χώρα τοποθετείται ως παγκόσμιος κόμβος καινοτομίας.

Τα ΗΑΕ κατέχουν την πρώτη θέση στη Μέση Ανατολή για τον Παγκόσμιο Δείκτη Καινοτομίας του 2021, ενισχύοντας τη δυναμική τους διαρκώς στην παγκόσμια αγορά.

Μια σειρά από εταιρείες “Κολοσσούς” της τεχνολογίας, όπως η Microsoft, η Google, η Amazon και η Oracle, συρρέουν στα Εμιράτα για να δημιουργήσουν κέντρα για την υποστήριξη της τεχνολογικής ώθησης της χώρας, την ίδια στιγμή που το Άμπου Ντάμπι ηγείται της Μέσης Ανατολής στον παγκόσμιο δείκτη έξυπνων πόλεων, καταλαμβάνοντας την 28η θέση, σύμφωνα με έκθεση του 2021 από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Διαχείρισης και το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού της Σιγκαπούρης.

Η συνεργασία μεταξύ της “Adio” και της “OurCrowd” έγινε μέσω του προγράμματος καινοτομίας της “Adio”, το οποίο υποστηρίζει τοπικές και διεθνείς εταιρείες που επιθυμούν να αναπτυχθούν στο Άμπου Ντάμπι. «Η OurCrowd είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας εταιρείας που έχει επωφεληθεί από το ευνοϊκό οικοσύστημα του Άμπου Ντάμπι να επιτύχει επιταχυνόμενη ανάπτυξη», δήλωσε ο Αμπντουλα Αλ-Σαμσί, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της “Adio”.

Οι νέοι ορίζοντες της Σαουδικής Αραβίας στην Αφρική

Η Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το al-monitor.com, ανακοίνωσε ένα ακόμη έργο στην αφρικανική ήπειρο, καθώς το κυβερνητικό Ταμείο Ανάπτυξης της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με το Υπουργείο Οικονομίας της Δημοκρατίας της Γουινέας σχετικά με επιχορήγηση 8 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα έργο νερού. Τα χρήματα θα διατεθούν για την πραγματοποίηση περίπου 140 γεωτρήσεων, ενώ μερικά από τα έργα θα διεξαχθούν με αντλίες νερού ηλιακής ενέργειας. Θα χρηματοδοτηθεί επίσης η κατασκευή αρκετών δεξαμενών νερού, καθώς ο σκοπός της επιχορήγησης είναι να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της ξηρασίας σε αγροτικές περιοχές της Γουινέας, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ταμείου.

Το σημαντικότερο σε αυτή την υπόθεση είναι πως συνεχίζονται οι επενδύσεις σαουδαραβικών εταιρειών στην υποσαχάρια Αφρική, οι οποίες τον τελευταίο καιρό έχουν υπογράψει μια σειρά περιβαλλοντικών έργων στην περιοχή, με κυριότερες τις ακόλουθες συμφωνίες:

Η σαουδαραβική εταιρεία “ACWA Power” υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης νερού στη Σενεγάλη.Το Ταμείο Ανάπτυξης της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψε τον Οκτώβριο συμφωνία για τη χρηματοδότηση δημόσιων φωτισμών με ηλιακή ενέργεια στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.Η Σαουδική Αραβία και η Νότια Αφρική υπέγραψαν συμφωνίες αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζονται με την ενέργεια υδρογόνου, την εξόρυξη, τις επενδύσεις και άλλα.

Η Αφρική είναι ελκυστική από επενδυτική άποψη λόγω των φυσικών της πόρων και της σχετικής έλλειψης ανάπτυξης σε πολλές περιοχές. Η Σαουδική Αραβία δεν είναι μόνη χώρα που κινείται με αυτή τη στρατηγική. Η εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας των Εμιράτων έδωσε πρόσφατα μια παρουσίαση στο συνέδριο COP27 για το κλίμα στην Αίγυπτο σχετικά με τις δυνατότητες της Αφρικής να γίνει πράσινος κόμβος υδρογόνου.

Ένας ακόμα λόγος που η Σαουδική Αραβία ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την Αφρική είναι ότι ο κύριος γεωπολιτικός της εχθρός, το Ιράν, επιδιώκει επίσης καλύτερες σχέσεις με τις αφρικανικές χώρες. Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν επισκέφθηκε το Μάλι και την Τανζανία τον Αύγουστο σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις επιπτώσεις των αμερικανικών κυρώσεων στην ιρανική οικονομία.

The post Το μέλλον χτίζεται στη Μέση Ανατολή-Οι νέες μεγάλες επενδύσεις appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μέση Ανατολή-Οι,mesi anatoli-oi