Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας «σε επαγρύπνηση για όσα κάνει η Ελλάδα στο Αιγαίο»!

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις 13 Μαίου «κλείδωσε» αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να ξέρει ότι το τουρκικό υπουργείο Άμυνας βρίσκεται σε επαγρύπνηση για όσα «η Ελλάδα ανακοινώνει για τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο».Η εφημερίδα Hürriyet, επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Άμυνας γράφει στην ιστοσελίδα της:Αναφερόμενες στην απόπειρα της Ελλάδας να ανακηρύξει Θαλάσσιο Πάρκο, πηγές τουτουρκικού
Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δήλωσαν: «Είμαστε σε επαγρύπνηση για ναπροστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και νααποτρέψουμε τις μονομερείς προσπάθειες της Ελλάδας να δημιουργήσει καθεστώς. Το υπουργείοΕξωτερικών  έχει προβεί στις απαραίτητες διπλωματικές πρωτοβουλίες σχετικά με τα πάρκαπου σχεδιάζεται να κηρυχθούν και έχει δηλώσει ότι μονομερή τετελεσμένα στο θέμα τωννησιών, νησίδων και βραχονησίδων των οποίων η κυριαρχία δεν έχει παραχωρηθεί με συνθήκεςδεν θα γίνουν αποδεκτά και δεν θα έχουν κανένα νομικό αποτέλεσμα».

The post Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας «σε επαγρύπνηση για όσα κάνει η Ελλάδα στο Αιγαίο»! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άμυνας, Ελλάδα, Αιγαίο,amynas, ellada, aigaio