«Τρικυμία» ξανά στην επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για τη συνεδρίαση της επιτροπής Εξοπλιστικών στη Βουλή, εκπέμπει νηνεμία . Μόνο που από την άλλη πλευρά η ανακοίνωση της Σοφίας Σακοράφα από το ΜέΡΑ25 αποκαλύπτει ότι η κατάσταση δεν ήταν τόσο ήρεμη . Κι αυτό γιατί η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και ο Α/ΓΕΕΘΑ «κρύφτηκαν» αδικαιολόγητα για ακόμη μία φορά πίσω από το «απόρρητο» και αρνήθηκαν να δώσουν σαφείς απαντήσεις σε ερωτήματα που κοστίζουν δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με όσα είπε η Σ.Σακοράφα:

«Αρνούμαστε να γίνουμε συνεργοί σε αυτήν την

υποβάθμιση της διαδικασίας γνωμοδότησης για εξοπλιστικά προγράμματα, που έχει λάβει, με ευθύνη της Κυβέρνησης, μορφή κανονικότητας. 

Ειδικά ένα θέμα που αποτελεί ταυτόσημη επανάληψη της πρακτικής για την οποία διαμαρτυρηθήκαμε στην προηγούμενη συνεδρίαση (ασάφεια και ελλιπής τεκμηρίωση).

Αυτονόητα, λοιπόν, σε αυτό η ψήφος μας είναι ΄’ΟΧΙ΄.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για αυτές τις πρακτικές, ψηφίζουμε ‘ΠΑΡΩΝ’ σε όλα τα άλλα θέματα της σημερινής Ημερήσιας Διάταξης, παρόλο που στα περισσότερα από αυτά συμφωνούμε.

Είμαστε υποχρεωμένοι έτσι να καταδείξουμε την αντίθεσή μας για τις μεθοδεύσεις που αφορούν σε κάποια από αυτά.

Και καλούμε και όλα τα κόμματα – και την Κυβέρνηση – να αναλογιστούμε επιτέλους – Όλοι μας – τις ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό, για αυτά τα θέματα !

Δεν  μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση!»

Επίσης τόνισε ότι αποτελεί απαξίωση της Επιτροπής να μένουν αναπάντητα τα ερωτήματα των βουλευτών, από όλους εκείνους που έχουν την υποχρέωση ενημέρωσης.

Ζητάμε το αυτονόητο, πρόσθεσε. Την ουσιαστική λειτουργία των θεσμικών οργάνων. Φαίνεται ότι αυτό είναι δύσκολο για τις τελευταίες κυβερνήσεις. Οι “έκτακτες” διαδικασίες έχουν γίνει κανόνας, με αποτέλεσμα τη μη ορθολογική ενίσχυση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και την επιβάρυνση του ελληνικού λαού με πολλαπλάσιο κόστος.

The post «Τρικυμία» ξανά στην επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα