Δημοσίευμα με βίντεο από ισραηλινή ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι ελικόπτερα Apache «θέρισαν» συμμετέχοντες στο φεστιβάλ της 7ης Οκτωβρίου

Πραγματικό σοκ προκαλεί δημοσίευμα της ισραηλινής ιστοσελίδας ynet.co,il σύμφωνα με το οποίο πάρα πολλοί άμαχοι που συμμετείχαν στο φεστιβάλ της 7ης Οκτωβρίου, σκοτώθηκαν όχι από πυρά της Χαμάς αλλά από ισραηλινά ελικόπτερα Apache! Η ιστοσελίδα δημοσιεύει σχετικό βίντεο που είναι συγκλονιστικό και μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα 8 ελικόπτερα Apache απογειώθηκαν μόλις έγινε γνωστή η επίθεση της Χαμάς.

Μέσα στο χάος που επικρατούσε οι ισραηλινοί πιλότοι έριχναν αδιακρίτως σε ότι έβλεπαν να κινείται! Οχήματα και ανθρώπους!

«Τα ελικόπτερα Apache φαίνεται να επικεντρώθηκαν σε οχήματα που έφευγαν προς τη Γάζα από το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Nova και σε κοντινά κιμπούτς. Επιτέθηκαν σε αυτοκίνητα με γνωρίζοντας ότι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι θα μπορούσαν να είναι μέσα. Πυροβόλησαν επίσης άοπλους που έβγαιναν από αυτοκίνητα ή περπατούσαν με τα πόδια μέσα από τα χωράφια στην περιφέρεια της Γάζας. Ένας πιλότος των Απάτσι δίστασε αν έπρεπε να  πυροβολήσει ανθρώπους και αυτοκίνητα που επέστρεφαν στη Γάζα. Ήξερε ότι σε πολλά από αυτά τα οχήματα μπορεί να επέβαιναν Ισραηλινοί αιχμάλωτοι. Αλλά επέλεξε να ανοίξει πυρ ούτως ή άλλως. «Επέλεξα να πυροβολήσω πιστεύοντας ότι η πιθανότητα να πυροβολώ ομήρους είναι μικρή». Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι η κρίση του «δεν ήταν 100% σίγουρη».

«Καταλαβαίνω ότι πρέπει να πυροβολήσουμε εδώ και τώρα», είπε ο διοικητής της μονάδας των Απάτσι, Αντισυνταγματάρχης Ε. «Το να πυροβολώ ανθρώπους στην επικράτειά μας – αυτό είναι κάτι που δεν πίστευα ποτέ ότι θα το έκανα».

Ο αντισυνταγματάρχης Α., έφεδρος πιλότος στην ίδια μονάδα, περιέγραψε ένα κλίμα σύγχυσης: «Βρισκομουν  σε δίλημμα ως προς το τι να πυροβολήσω, γιατί οι στόχοι ήταν  πάρα πολλοί».

Μια αναφορά για τις μοίρες των Απάτσι από την ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Aharanoth σημειώνει ότι «οι πιλότοι συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε τεράστια δυσκολία να διακρίνουν μέσα στα κατεχόμενα φυλάκια και σε οικισμούς ποιος ήταν τρομοκράτης και ποιος ήταν στρατιώτης ή πολίτης…

The post Δημοσίευμα με βίντεο από ισραηλινή ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι ελικόπτερα Apache «θέρισαν» συμμετέχοντες στο φεστιβάλ της 7ης Οκτωβρίου appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίντεο-σοκ, Apache, 7ης Οκτωβρίου,vinteo-sok, Apache, 7is oktovriou