Βρέθηκαν άγνωστες επιστολές του γιατρού του Χίτλερ – Τι λένε

Ένας Ελβετός, απόγονος ενός από τους γιατρούς του Αδόλφου Χίτλερ έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες επιστολών που δείχνουν πώς αντιμετώπιζε τον ναζί δικτάτορα για τα προβλήματα στη φωνή του.

Τις επιστολές έφερε στη δημοσιότητα την Κυριακή (5/6) η εφημερίδα NZZ am Sonntag. Τα γράμματα δείχνουν τον φόβο του Χίτλερ για σοβαρή ασθένεια. «Αν υπάρχει κάτι κακό, πρέπει οπωσδήποτε να το μάθω», έλεγε ο Χίτλερ στον γιατρό μετά την πρώτη τους διαβούλευση τον Μάιο του 1935, σύμφωνα με τις επιστολές.

Ο Χίτλερ υποβλήθηκε σε θεραπεία πολλές φορές από τον Carl Otto

von Eicken, Γερμανό ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο, για 10 χρόνια από το 1935, σημειώνει η εφημερίδα.

Τα γράμματα από τον γιατρό σε έναν ξάδερφό του ανακαλύφθηκαν από τον Robert Doepgen, τον δισέγγονο του Von Eicken, ο οποίος τα βρήκε όταν ερευνούσε τα οικογενειακά αρχεία για ένα σχολικό έργο. Ο Von Eicken πέθανε το 1960.

Ο Βρετανός ιστορικός Ρίτσαρντ Τζέι Έβανς, ειδικός στη γερμανική ιστορία, εγγυήθηκε για την αυθεντικότητα των αδημοσίευτων επιστολών, όπως σημειώνει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι τα γράμματα έδειχναν επίσης τη σημασία που έδινε ο Χίτλερ στη φωνή του, την οποία χρησιμοποιούσε σε ομιλίες για να υποστηρίξει το καθεστώς του.

Μια επέμβαση για την αφαίρεση ενός πολύποδα αναβλήθηκε για μετά από μια ομιλία, αναφέρεται στις επιστολές, καθώς ο Von Eicken συμβούλεψε τον Χίτλερ ότι έπρεπε να ξεκουράσει τη φωνή του μετά τη διαδικασία.

Στις επιστολές του, ο Φον Άικεν δεν αμφισβήτησε ποτέ ότι είχε περιθάλψει έναν άνθρωπο του οποίου οι πράξεις οδήγησαν στο θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων στο Ολοκαύτωμα και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανέφερε η εφημερίδα.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι όταν ρώτησαν Ρώσους ανακριτές μετά τον πόλεμο γιατί δεν είχε σκοτώσει τον Χίτλερ, ο Φον Άικεν είπε: «Ήμουν ο γιατρός του, όχι ο δολοφόνος του».

Ο Χίτλερ αυτοκτόνησε σε ένα καταφύγιο στο Βερολίνο το 1945, λίγο πριν το τέλος του πολέμου.

The post Βρέθηκαν άγνωστες επιστολές του γιατρού του Χίτλερ – Τι λένε appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα