ΥΕΘΑ υπό πίεση «στοχοποιεί» τα στελέχη των ΕΔ για διαρροές! Που και τι πρέπει να ψάξει…

Η πίεση είναι λογικό να οδηγεί σε λάθη… Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει κάθε λόγο να νιώθει πιεσμένος αυτή τη περίοδο… Και ως πολιτικός και ως νομικός γνωρίζει ότι η διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση για την αποστολή τόσων όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία είναι τερατώδες λάθος! Η κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να ενημερώσει όλα τα κόμματα της Βουλής για τις προθέσεις της πριν εμπλέξει την χώρα στον πόλεμο. Γιατί για να μη μασάμε τα λόγια μας , η

απόφαση του πρωθυπουργού ισοδυναμεί με εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.

Ο κ.Παναγιωτόπουλος βρίσκεται στην άβολη θέση να υπερασπιστεί ένα τερατώδες λάθος. Ήλπιζε ότι δεν θα διέρρεαν οι ποσότητες και το είδος των όπλων που στείλαμε στην Ουκρανία; Πως θα μπορούσε να γίνει αυτό όταν οι νταλίκες έμπαιναν και έβγαιναν σε αεροπορικές βάσεις; Πως θα έμενε κρυφό όταν μεταγωγικά αεροσκάφη ξένων χωρών -Καναδάς και Νέα Ζηλανδία- φόρτωναν και ξαναφόρτωναν σε ελληνικά αεροδρόμια και απογιεώνονταν με προορισμό την Πολωνία;

Επιπλέον υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και θα τολμήσουμε να πούμε και οργή σε πολύ μεγάλο ποσοστό στρατιωτικών , ανάλογο αυτού που υπάρχει στη κοινή γνώμη , για τις αποστολές πολεμικού υλικού στην Ουκρανία. Πάνω από 60% της κοινής γνώμης λέει όχι ,σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Προφανώς στις ΕΔ αυτό το ποσοστό είναι μεγαλύτερο, γιατί οι στρατιωτικοί κάτι παραπάνω γνωρίζουν.

Τώρα ο ΥΕΘΑ ρίχνει την ευθύνη για τις διαρροές στα στελέχη των ΕΔ! Τουλάχιστον άστοχο…

Πρώτα απ ΄ όλα από τον Μάρτιο που άρχισαν οι αποστολές των όπλων και των πυρομαχικών οι μόνοι που αρθρογράφησαν για το θέμα ήταν αξιοσέβαστοι Ανώτατοι Αξιωματικοί των ΕΔ, ακόμη και Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων. Με τον τρόπο τους και χωρίς να αποκαλύπτουν το παραμικρό προειδοποίησαν την κυβέρνηση για το τερατώδες λάθος της. Οι «άριστοι» στο Μαξίμου όμως δεν έδωσαν καμία σημασία…

Όλο αυτό το διάστημα στα δημοσιογραφικά γραφεία , υπήρχαν σαφείς πληροφορίες για το τι έχουμε στείλει στην Ουκρανία. Προς τιμήν τους οι συνάδελφοι του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ τόλμησαν και τις δημοσιοποίησαν. 

Ο ΥΕΘΑ μπορεί να ερευνήσει όσο θέλει για τις «τρύπες» που κατά τη γνώμη του έχουν μετατρέψει τα Γενικά Επιτελεία «σε ελβετικό τυρί»! Ίσως έτσι ανακαλύψει από που διέρρευσε η μελέτη των ΕΔ για την αντιμετώπιση των τουρκικών UAV ή ποιος τροφοδοτεί «ανώνυμους» λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ,οι οποίοι εκτός από πραγματικά ευαίσθητες πληροφορίες στοχοποιούν ακόμη και καθηγητές στρατιωτικών σχολών για τις επιστημονικές απόψεις τους.

Όλα αυτά είναι γνωστά, αλλά δεν διαπιστώσαμε καμία ενόχληση από το ΥΠΕΘΑ.

Τέλος να επισημάνουμε για ακόμη μία φορά ότι το απόρρητο είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να το επικαλούμαστε πάντα ,μόνο και μόνο για να αποφύγουμε απαντήσεις σε άβολα ερωτήματα ή για να αποκρύψουμε τα άσχημα που συμβαίνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

The post ΥΕΘΑ υπό πίεση «στοχοποιεί» τα στελέχη των ΕΔ για διαρροές! Που και τι πρέπει να ψάξει… appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα