«Υπό αμφισβήτηση η συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ» δηλώνει ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ

Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ επί προεδρίας Τραμπ, Τζον Μπόλτον πιστεύει ότι η συμμετοχή  της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να τεθεί υπό αμφισβήτηση  λόγω της θέσης της για τη Ρωσία.

Ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του 45ου προέδρου των ΗΠΑ

Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε αυτή την άποψη ,επισημαίνοντας  τη σαφή απροθυμία των τουρκικών αρχών να τηρήσουν μια σκληρή αντιρωσική στάση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ο κ.Μπόλτον εξέφρασε τις απόψεις του για την Τουρκία σε  άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην Daily Telegraph το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Μπόλτον γράφει ότι τους επόμενους μήνες «η ενότητα και η αποφασιστικότητα της Δύσης θα δοκιμαστούν στην πράξη. Η Φινλανδία και η Σουηδία έχουν λάβει την  απόφαση να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, αλλά οι εμπορικοί και στρατιωτικοί εταίροι της Ρωσίας δεν την έχουν εγκαταλείψει …Δυστυχώς, αυτό περιλαμβάνει την Τουρκία, της οποίας η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να αμφισβητηθεί το 2023, εάν ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – πιθανότατα μέσω νοθείας – θα επανεκλεγεί στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο».

Σημείωσε επίσης ότι οι δηλώσεις της Γερμανίας για την πρόθεσή της να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί. «Ο τακτικός αμυντικός προϋπολογισμός της Γερμανίας το 2023 θα είναι χαμηλότερος από το 2022», τόνισε ο Μπόλτον.

The post «Υπό αμφισβήτηση η συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ» δηλώνει ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα