24ωρη απεργία στο Δημόσιο. Κανονικά οι Πανελλαδικές- Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ. Διαμαρτυρίες επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά

Κανονικά πραγματοποιείται σήμερα η απεργία σε όλο το Δημόσιο, με εξαίρεση τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, διευκρινίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία κρίθηκε παράνομη το απόγευμα της

Τρίτης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών όσον αφορά στη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των μέσων μεταφοράς, μέχρι τις 10 το πρωί.

Η ΑΔΕΔΥ -μετά τις πιέσεις και τον σάλο- εξαίρεσε τους εκπαιδευτικούς από την απεργιακή κινητοποίηση.

Είχε προηγηθεί κατάθεση αγωγής από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ, για τη διασφάλιση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή μας, έκρινε παράνομη την αυριανή απεργία στο βαθμό που θα επηρέαζε τις Πανελλαδικές. Χαίρομαι πολύ που οι εξετάσεις των παιδιών μας θα πραγματοποιηθούν χωρίς εμπόδια. Θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την προσπάθειά τους για το μέλλον που ονειρεύονται.

— Niki Kerameus (@nkerameus) June 15, 2021

Στις 10.30 στο Σύνταγμα έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ ενώ τα μέλη του θα συγκεντρωθούν στο ίδιο μέρος στις 5μμ.

Τη σκυτάλη παίρνει η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ που καλούν τα μέλη τους στις 11πμ στην πλατεία Κλαθμώνος.

Το ΕΚΑ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το παρών στις 4μμ έξω από τη Βουλή.

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη της να συγκεντρωθούν και πάλι στις 6μμ στο Σύνταγμα ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας….

Τέλος συγκέντρωση έχει προγραμματίσει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 10 π.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Μετρό (γραμμές 1,2&3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί.

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 – 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα μείνει σήμερα η Θεσσαλονίκη από 13:00 έως 17:00 λόγω της συμμετοχής στην απεργία.

Στο μεταξύ, παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία των ναυτεργατών, οι ίδιοι όμως επιμένουν και καλούν σε περιφρούρηση των πλοίων. «Να μη λείψει κανείς από την περιφρούρηση της αυριανής απεργίας, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Όπως μετέδωσε από το λιμάνι του Πειραιά ο τηλεοπτικός σταθμός ΟΡΕΝ πολίτες διαμαρτύρονται αφού όπως δήλωσαν στον σταθμό αρκετοί πολίτες είχαν ενημερωθεί από τις εταιρείες πως τα πλοία θα κάνουν κανονικά τα δρομολόγιά τους, κάτι που ωστόσο δεν γίνεται.

Μιλώντας στην κάμερα του MEGA ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης των Μηχανικών, Θανάσης Αγγελάκης, είπε πως σε όλα τα λιμάνια είναι σε εξέλιξη η 24ωρη πανελλαδική απεργία. «Το 8ωρο αφορά όλους τους εργαζόμενους», είπε κάνοντας λόγο για προκλητική παρέμβαση της κυβέρνησης.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου….

The post 24ωρη απεργία στο Δημόσιο. Κανονικά οι Πανελλαδικές- Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ. Διαμαρτυρίες επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα