Self test. Από αρχές Απριλίου η διάθεση τους. Σε ποιους θα είναι υποχρεωτικό και πως θα δοθεί

Η εκστρατεία των self test θα λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με τις υπόλοιπες δράσεις, ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Όπως ο ίδιος τόνισε έτσι θα οδηγηθούμε σε σταδιακή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων. Παράλληλα ανέφερε πως θα είναι υποχρεωτική η χρήση τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη τα τεστ

στοχεύουν κυρίως στην εύρεση των ασυμπτωματικών. Είναι περίπου ένας στους τρεις φορείς του ιού. Θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές και είναι ρινικά ή τεστ λήψης σιέλου. Η διάθεσή τους θα ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου από τα φαρμακεία της χώρας. Θα είναι διαθέσιμο ένα τεστ την εβομάδα για διάστημα δύο μηνών για όλους τους πολίτες.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Μάλιστα για να αποφευχθεί συνωστισμός τις πρώτες ημέρες εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί προτεραιότητα στους πολίτες έως 67 ετών τις πρώτες ημέρες. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διάθεση των τεστ θα δοθούν τις επόμενες ημέρες. Αν είναι θετικό το πρώτο τεστ, θα γίνεται δεύτερο rapid τεστ σε δημόσιες δομές υγείας για να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα.

Για τα σχολεία θα νομοθετηθεί η υποχρεωτική διενέργειά τους για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Υποχρεωτικό θα είναι επίσης το τεστ για τους εργαζόμενους στους τομείς του τουρισμού, του λιανεμπορίου και της εστίασης και της ναυτιλίας.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης  ενημέρωσε ότι το self testing είναι εύκολο, γρήγορο και σχετικά αξιόπιστο, με τους πολίτες να συνδράμουν στον περιορισμό της πανδημίας. Όπως εξήγησε , το self test δεν διαφέρει από το τεστ κύησης και σημείο-κλειδί αποτελεί η λήψη δείγματος από τη μύτη ή σάλιο και ο καθένας πρέπει να το κάνει μόνος του.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Self test. Από αρχές Απριλίου η διάθεση τους. Σε ποιους θα είναι υποχρεωτικό και πως θα δοθεί appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα