Αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca και στη Γερμανία. Aνάμενουν τα αποτελέσματα έρευνας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Η Γερμανία προστίθεται στον κατάλογο των χωρών που αναστέλλουν προσωρινά το πρόγραμμα εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca λόγω φόβων ότι συνδέονται με περιστατικά θρόμβωσης. Την ανακοίνωση έκανε το γερμανικό υπουργείο Υγείας, ως προληπτικό μέτρο, κατόπιν συμβουλής της γερμανικής Εθνικής Αρχής Εμβολιασμών.

Μέχρι στιγμής, τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσο και άλλοι οργανισμοί διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει σύνδεση των περιστατικών θρομβώσεων με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ωστόσο η Γερμανία προστίθεται στη λίστα των χωρών που παίρνουν επιπλέον μέτρα, κι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για το ζήτημα.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

JUST IN: Germany has become the latest country to temporarily halt the use of AstraZeneca's COVID-19 vaccine. pic.twitter.com/ZXa4cqMoTx

— DW News (@dwnews) March 15, 2021

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η απόφαση ελήφθη προληπτικά και μετά από σύσταση του γερμανικού εθνικού ρυθμιστή για τα εμβόλια, που ζήτησε περισσότερη διερεύνηση των περιστατικών.

Ανάλογη απόφαση πήρε το πρωί η Ολλανδία και το Σαββατοκύριακο η Ιρλανδία. Ήδη, Ισλανδία, Δανία, Νορβηγία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Αυστρία, Ιταλία και Ταϊλάνδη έχουν παγώσει προληπτικά τη χορήγηση του εμβολίου.

Ασφαλές το εμβόλιο διαβεβαιώνει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Υπάρχουν «πολύ καθησυχαστικά στοιχεία ότι δεν καταγράφεται αύξηση του φαινομένου δημιουργίας θρόμβων στο αίμα εδώ στη Βρετανία, όπου έχουν χορηγηθεί οι περισσότερες δόσεις στην Ευρώπη έως σήμερα», δήλωσε σήμερα στο BBC ο καθηγητής Άντριου Πόλαρντ, ο διευθυντής του Oxford Vaccine Group, που ανέπτυξε το εμβόλιο μαζί με την AstraZeneca.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca και στη Γερμανία. Aνάμενουν τα αποτελέσματα έρευνας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα