Αντιδράσεις για τον στρατιωτικό χαιρετισμό των Τούρκων ποδοσφαιριστών. Να μη γίνει ο τελικός του Τσάμπιονκς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη ζητά από την Ουέφα η Ιταλία

Την περασμένη εβδομάδα η κίνηση των Τούρκων διεθνών να χαιρετήσουν στρατιωτικά μετά την νίκη τους με 1-0 επί της Αλβανίας για τα προκριματικά του EURO 2020, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα.

Η συντριπτική πλειοψηφία φιλάθλων, ποδοσφαιριστών και παραγόντων, τάχθηκε κατά την συγκεκριμένης επιλογής, η οποία εμπεριέχει σαφές μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης στους Τούρκους στρατιώτες που έχουν εισβάλει στο βόρειο τμήμα της Συρίας, όπου κατοικούν κατά κύριο λόγο, Κούρδοι.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις

αυτές άφησαν αδιάφορους τους Τούρκους διεθνείς, οι οποίοι αμέσως μετά την ισοφάριση σε 1-1 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Γαλλία για την ίδια διοργάνωση, επανέλαβαν παρόμοια συμπεριφορά αν και οι κανονισμοί απαγορεύουν οποιαδήποτε αναφορά σε πολιτική ή θρησκεία.

H Ιταλία ζητά να μην γίνει η διοργάνωση του τελικού UCL στην Τουρκία  

Ο Ιταλός υπουργός Αθλητισμού, Βιτσέντσο Σπανταφόρα, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, ρωτώντας του «εάν είναι πρόσφορο να παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη η διεξαγωγή του τελικού του Champions League στις 20 Μαΐου 2020», έπειτα «από τις σοβαρότατες βιαιοπραγίες κατά του αμάχου κουρδικού πληθυσμού και την επέμβαση της ΕΕ, με την οποία καταδικάζεται η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας».

Πάντως, από τη μεριά της, η UEFA μέσω του αντιπροέδρου Μικέλε Ούβα με δηλώσεις του στο Radio Uno, ανέφερε πως:

«Όλα εξετάζονται και συζητιούνται εντός της εκτελεστικής επιτροπής και η αφαίρεση ενός τελικού συνιστά μία σοβαρή πράξη και δεν πιστεύω πως σήμερα είμαστε σε θέση να μιλάμε και να συζητάμε κάτι τέτοιο. Με τον πρόεδρο Τσέφεριν θα αξιολογήσουμε την κατάσταση, αλλά μοιάζει πρόωρο να μιλάμε για κυρώσεις σε αυτό το επίπεδο», ενώ όσον αφορά την τιμωρία της τουρκικής εθνικής ομάδας για τον στρατιωτικό χαιρετισμό, πρόσθεσε: «Το είδος των κυρώσεων εξαρτάται από τις αναφορές των διαιτητών και των παρατηρητών της UEFA, αλλά είναι σαφείς οι φωτογραφίες και τα τηλεοπτικά στιγμιότυπα».

The post Αντιδράσεις για τον στρατιωτικό χαιρετισμό των Τούρκων ποδοσφαιριστών. Να μη γίνει ο τελικός του Τσάμπιονκς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη ζητά από την Ουέφα η Ιταλία appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα