Αντιφασίστες εισέβαλαν στο Καπιτώλιο ισχυρίστηκε ο Τραμπ. Τον διαψεύδει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι οι εισβολείς στο Καπιτώλιο ήταν μέλη του αντιφασιστικού κινήματος των ΗΠΑ («Antifa people») και όχι υποστηρικτές του.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, ο Τραμπ προέβη σε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων, τον Κέβιν Μακάρθι.

Ο Μακάρθι φαίρεται να διαφώνησε, τονίζοντας ότι ασφαλώς δεν εισέβαλαν μέλη του αντιφασιστικού κινήματος,

αλλά υποστηρικτές του προέδρου («MAGA people»), επιμένοντας «ξέρω. Ήμουν εκεί».

Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί του Καπιτωλίου

Δύο άνδρες της αστυνομίας του Καπιτωλίου (USCP) τέθηκαν σε διαθεσιμότητα λόγω της συμπεριφοράς τους όταν σημειώθηκε η εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη, ανακοίνωσε ο Τεντ Ράιαν, βουλευτής των Δημοκρατικών που εκπροσωπεί την πολιτεία Οχάιο.

Ο υπηρεσιακός αρχηγός της USCP θεώρησε τις ενέργειές τους επαρκή αιτία για να τεθούν αμέσως σε διαθεσιμότητα, διευκρίνισε ο Δημοκρατικός πολιτικός, μέλος υποεπιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που επιβλέπει το ομοσπονδιακό αστυνομικό σώμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον Τεντ Ράιαν, άλλοι 10 ως 15 αστυνομικοί αντιμετωπίζουν εσωτερικές έρευνες. Δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση ως εδώ από την USCP. Ο τέως αρχηγός της USCP, ο Στίβεν Σαντ, παραιτήθηκε μετά τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε για τον τρόπο που οι άνδρες του αντιμετώπισαν την εισβολή.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Η μάχη στο Λεβίδι που άνοιξε τον δρόμο για την Τριπολιτσά. Ποιος ήταν ο ανιψιός του Κολοκοτρώνη που αρνήθηκε να υποχωρήσει και ταμπουρώθηκε για να πολεμήσει.

The post Αντιφασίστες εισέβαλαν στο Καπιτώλιο ισχυρίστηκε ο Τραμπ. Τον διαψεύδει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα