Δείτε την καταπληκτική κούρσα της Άννας Ντουντουνάκη που της έδωσε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πως ανέτρεψε τα δεδομένα

«Δεν περίμενα το χρυσό μετάλλιο. Περίμενα και ήμουν σίγουρη για το ρεκόρ». Αυτό δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100 μέτρα πεταλούδα, Άννα Ντουντουνάκη, η οποία συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 57.37, κατέκτησε την πρώτη θέση στην κούρσα και έγινε η πρώτη ελληνίδα κολυμβήτρια στην ιστορία που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Μόλις τερμάτισα, για 10 δευτερόλεπτα προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω αυτό που έγραφε ο ηλεκτρονικός πίνακας. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα πάρω το χρυσό

μετάλλιο. Ήλπιζα σε ένα μετάλλιο, αλλά δεν περίμενα ότι θα είναι το χρυσό. Αντίθετα ήμουν σίγουρη για το νέο ρεκόρ. Έχουμε δουλέψει πολύ με τον προπονητή μου και περίμενα αυτή την επίδοση» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ντουντουνάκη.

Αν και γύρισε πέμπτη στα πρώτα 50μ., έκανε ένα τρομερό φίνις και άρχισε να προσπερνά μία-μία τις αντιπάλους της. Τελευταία ξεπέρασε τη Σουηδή Λουίζ Χάνσον, που ήταν το ακλόνητο φαβορί (εν τη απουσία της συμπατριώτισσάς της, Σάρα Σιέστρεμ) και φάνηκε να παίρνει τη δεύτερη θέση, πίσω από τη Γουατέλ.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά, όμως, η 26χρονη Ελληνίδα έφτασε τη Γαλλίδα. Φυσικά το 57.37 της Ντουντουνάκη αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ, καταρρίπτοντας το 57.77 που είχε από το Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης, στις 4/8/2018, και το οποίο είχε ισοφαρίσει στο χθεσινό (17/5) ημιτελικό.

Και συνέχισε λέγοντας : «Εύχομαι να πετύχω κάτι σπουδαίο και στην συνέχεια, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Αφιερώνω το μετάλλιο αυτό στον προπονητή μου Τάσο Καράμπελα, στους γονείς μου, στην Ομοσπονδία, στους χορηγούς μου, στον γυμναστή μου Λάζαρο Αβίντογλου και σε όλα τα παιδιά που ήταν σήμερα στην εξέδρα και δημιούργησαν μια θετική αύρα για μένα»

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

Πηγή βίντεο: youtube, ERT

The post Δείτε την καταπληκτική κούρσα της Άννας Ντουντουνάκη που της έδωσε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πως ανέτρεψε τα δεδομένα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα