Εκτός των «ασφαλών» χωρών η Τουρκία, σύμφωνα με την ΕΕ. Για «πολιτική απόφαση» έκανε λόγο ο Ερντογάν

Η ΕΕ δεν ανοίγει τα σύνορά της για επισκέπτες από την Τουρκία. O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για «πολιτική απόφαση».

Η Τουρκία δήλωσε «απογοητευμένη» απο την απόφαση της ΕΕ να αποκλειστεί από τον κατάλογο των χωρών οι πολίτες των οποίων μπορούν να εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Νιώθουμε απογοήτευση που δεν περιληφθήκαμε στον κατάλογο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι σε ανακοίνωσή του. «Αναμένουμε να διορθωθεί αυτό το λάθος το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Ο

Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε αξιωματούχους του κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), χαρακτήρισε πολιτική την απόφαση των Βρυξελλών και θεώρησε ότι η ΕΕ αντιμετώπισε με περιοριστικό τρόπο την Τουρκία.

Διαβάστε ακόμα: Καραμανλήδικα. Η ελληνική γραφή της τούρκικης γλώσσας που εξαπλώθηκε στην Καππαδοκία και υποχρέωσε τους Τούρκους να την αναγνωρίσουν. Γιατί αναπτύχθηκε

Σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 30 Ιουνίου από την ΕΕ, ο οποίος δεν είναι δεσμευτικός για τις χώρες μέλη, οι ταξιδιώτες από 15 χώρες -ανάμεσά τους και η Κίνα υπό όρους- επιτρέπεται να εισέρχονται στον χώρο Σένγκεν. Από τον κατάλογο εξαιρούνται η Τουρκία και οι ΗΠΑ.Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες η Τουρκία προσπαθεί να παρουσιαστεί ως ασφαλής χώρα παρά την επιδημία του κορωνοϊού, προκειμένου να προσελκύσει τουρίστες την καλοκαιρινή περίοδο.Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς την πανδημία, καθώς το ποσοστό θνησιμότητας κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Τουρκία έχουν καταγραφεί 200.000 κρούσματα και οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 5.100.

Παρ’ όλα αυτά, τις τελευταίες εβδομάδες ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων παρουσιάζει ξανά άνοδο.

Πηγή χαρακτηριστικής φωτογραφίας: WikipediaΔιαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Τι γράφουν τα τουρκικά σχολικά βιβλία για την ελληνική επανάσταση του 1821. Τα προνόμια, οι δραγουμάνοι και η «Εθνική Εταιρεία»

The post Εκτός των «ασφαλών» χωρών η Τουρκία, σύμφωνα με την ΕΕ. Για «πολιτική απόφαση» έκανε λόγο ο Ερντογάν appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα