Ενας μήνας ανοιχτά σχολεία: Δεν αποτελούν εστία διασποράς, λέει ο Χαρδαλιάς. Μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό- Ποιες αλλαγές ανακοίνωσε

«Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι ο απόλυτος στόχος, από την αρχή της πανδημίας» δήλωσε νωρίτερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην συνέντευξη τύπου για την πορεία της πανδημίας.  Τόνισε ότι με τις νέες τροποποιήσεις είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός και ξεκαθάρισε ότι το μέτρο για την μάσκα αφορά ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο τις επιβαρυμένες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική
σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό σε όλα τα επίπεδα συναγερμού, δηλαδή σε όλη τη χώρα.δεν επιτρέπεται η λειτουργία της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας σε όλα τα επίπεδα συναγερμού κατά τις εξής ώρες: Από τη 01.00 έως τις 05.00 το πρωί στις περιοχές του επιπέδου 1, από τις 00.30 έως τις 05.00 στις περιοχές του επιπέδου 2 και από τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 το πρωί στις περιοχές του επιπέδου 3.ορίζεται ανώτατο όριο ατόμων για τις συναθροίσεις τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Πιο συγκεκριμένα: Στις περιοχές του επιπέδου 1, το όριο είναι 100 άτομα. Για τις περιοχές του επιπέδου 2, το όριο είναι τα 50 άτομα. Για τις περιοχές του επιπέδου 3, το όριο είναι 9 άτομα.τίθενται αναλογικοί κανόνες τετραγωνικών και πληρότητας σε συνέδρια, χώρους λατρείας και μουσεία.τίθενται αυστηρά όρια πληρότητας σε θέατρα, σινεμά και συναυλίες που είναι τα ακόλουθα: 65% πληρότητα στο επίπεδο 1, 50% πληρότητα στο επίπεδο 2 και 30% πληρότητα στο επίπεδο 3

Στο μεταξύ αύριο συμπληρώνεται ένας μήνας λειτουργίας των σχολικών μονάδων της χώρας και η εικόνα σε σχέση με τον κορωνοϊό είναι ενθαρρυντική. Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι είναι κλειστά 20 σχολεία και 129 σχολικές μονάδες μετά από κρούσματα και πρόσθεσε ότι από τα στοιχεία αυτά φαίνεται ότι δεν προκύπτουν τάσεις μεταφοράς του ιού μεταξύ των μαθητών.

Από τα επιδημιολογικά στοιχεία, δεν έχει προκύψει τάση μεταφοράς του κορωνοϊού μεταξύ των μαθητών, ενώ δεν παρατηρούνται ενδείξεις διασποράς του στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά πρωτίστως μεμονωμένα κρούσματα που προέρχονται έξω από τη σχολική μονάδα.

Φαίνεται, όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία ότι τα σχολεία αποτελούν ένα ασφαλές επιδημιολογικό περιβάλλον, όπου ακολουθούνται κατά γράμμα τα μέτρα πρόληψης και είναι αποτελεσματικά.

Διαβάστε ακόμα : Κορωνοϊός: 6 νέοι θάνατοι και 89 διασωληνωμενοι- Στα 408 τα νέα κρούσματα 

The post Ενας μήνας ανοιχτά σχολεία: Δεν αποτελούν εστία διασποράς, λέει ο Χαρδαλιάς. Μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό- Ποιες αλλαγές ανακοίνωσε appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα