Για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων σήμερα προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Μείωση της θνητότητας στις ΜΕΘ δείχνουν έρευνες

Για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού σήμερα, Τρίτη 2 Φεβρουαρίου προειδοποίσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Είναι πολύ πιθανό σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, και ακριβώς γι’ αυτό, σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις, θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να τηρούμε τα μέτρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση, υπάρχει εξάπλωση του ιού στην Αττική και σε άλλες περιοχές και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή» υπογράμμισε από πλευράς του ο ομότιμος καθηγητής

Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος ενώ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τον επόμενο μήνα, να εκτοξευτούν τα κρούσματα σε 2.000 ημερησίως.

Ποσοστό θνητότητας στις ΜΕΘ

Η θνητότητα των ασθενών με κορονοϊό στις ΜΕΘ μειώθηκε στο 36% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με έρευνα στην οποία εξετάστηκαν περισσότεροι από 43.000 ασθενείς σε πολλές χώρες και η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Anesthesia.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανάλυση των ίδιων συντακτών που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο, η θνητότητα των ασθενών με covid-19 στις ΜΕΘ παγκοσμίως μειώθηκε από σχεδόν 60% στα τέλη Μαρτίου 2020 στο 42% στο τέλος Μαΐου του 2020.

Οι δύο αυτές έρευνες, που διεξήχθησαν από τον αναισθησιολόγο Τιμ Κουκ και Βρετανούς συνεργάτες του, είναι «μετα- αναλύσεις» οι οποίες συνέθεσαν στοιχεία από πολλές έρευνες.

«Αφού η πρώτη μας μετα-ανάλυση πέρυσι έδειξε μεγάλη μείωση της θνητότητας ασθενών με covid-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας από τον Μάρτιο ως τον Μάιο του 2020, η νέα ανάλυση δείχνει ότι η μείωση αυτή της θνητότητας φάνηκε να σταθεροποιείται ή να φτάνει στο ανώτατο όριό της μεταξύ του Ιουνίου και του Οκτωβρίου του 2020», ανέφεραν οι συντάκτες.

Οι συντάκτες χρησιμοποίησαν στοιχεία από 52 έρευνες που αφορούσαν 43.128 ασθενείς και προέρχονταν από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Κίνα –περιοχές που είχαν εξεταστεί και στην προηγούμενη μετα- ανάλυση-, αλλά και από τη Μέση Ανατολή, τη νότια Ασία και την Αυστραλία.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Το «ελληνικό Καπιτώλιο». Το βράδυ που παρακρατικοί και «αγανακτισμένοι» εισέβαλαν στη Βουλή και συγκρούστηκαν με βουλευτές του Γ. Παπανδρέου. Τι έγινε στη δίκη

The post Για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων σήμερα προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Μείωση της θνητότητας στις ΜΕΘ δείχνουν έρευνες appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα