Κορονοϊός: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη. Αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία – Οκτώ νέες χώρες με πρώτες ενδείξεις του ιού

Δεκάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα δεν θα λειτουργήσουν σήμερα έπειτα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για σχολεία με ομάδες μαθητών που έχουν επιστρέψει από οργανωμένες σχολικές εκδρομές σε περιοχές με τοπική μετάδοση της νόσου στην Ιταλία ή που ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα

κρούσματα κορονοϊού.

Τα σχολεία και το χρονικό διάστημα που θα ανασταλεί η λειτουργία τους είναι τα εξής:

4ο ΓΕΛ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

11ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και την 13η.3.2020, κατά τα αναλυτικά αναφερόμενα στο πλαίσιο της από 2.3.2020 εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των ακόλουθων σχολείων:

5ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

3ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και την 17η.3.2020, κατά τα αναλυτικά αναφερόμενα στο πλαίσιο της από 2.3.2020 εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19. 3.

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των ακόλουθων σχολείων για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας για τα ακόλουθα αναλυτικά αναφερόμενα χρονικά διαστήματα:

του Νηπιαγωγείου «Ι.Μ. ΚΑΡΡΑΣ», από 3.3.2020 έως και 8.3.2020

του Γυμνασίου και Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών από 3.3.2020 έως και 8.3.2020

του Γυμνασίου και Λυκείου του Κολλεγίου Ψυχικού από 3.3.2020 έως και 8.3.2020

του 1ου ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 8.3.2020

του 2ου ΓΕΛ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 8.3.2020

του 1ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 8.3.2020

του 2ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 8.3.2020

του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 6.3.2020

του 1ου ΕΠΑΛ Επανωμής για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 11.3.2020

του 8ου ΕΚ Επανωμής για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 11.3.2020

του 37ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 7.3.2020

του 64ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 7.3.2020

του 17ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Αθήνας για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 7.3.2020

του 17ου ΓΕΛ Αθήνας για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 7.3.2020.

Αύξηση 40% των κρουσμάτων στην Ιταλία – Πρώτα κρούσματα σε 8 νέες χώρες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε τη Δευτέρα γνωστό ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του Covid-19 που καταγράφηκαν παγκοσμίως τις τελευταίες 24 ώρες είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφηκαν στην Κίνα.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, καταγράφηκαν σχεδόν εννεαπλάσια κρούσματα του Covid-19 εκτός της Κίνας σε σύγκριση με την Κίνα» δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

Τη Δευτέρα, το Ιράν απέρριψε την προσφορά των ΗΠΑ να βοηθήσουν στη μάχη κατά της ασθένειας υπό την προϋπόθεση η Τεχεράνη να υποβάλει το σχετικό αίτημα.

Σχολιάζοντας την αμερικανική πρόταση, ο διευθυντής του ΠΟΥ υπογράμμισε «τη σημασία της αλληλεγγύης την παρούσα στιγμή». Ο κοροναϊός είναι ένας «κοινός εχθρός και πρέπει να είμαστε ενωμένοι» σημείωσε.

Ο απολογισμός της επιδημίας του νέου κορονοϊού ξεπέρασε τη Δευτέρα τους 3.000 θανάτους παγκοσμίως και συνεχίζει να έχει σοβαρές επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι επιδημίες στη Νότια Κορέα, την Ιταλία, το Ιράν και την Ιαπωνία «αποτελούν τη μεγαλύτερη ανησυχία μας» τόνισε ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. Η Ιταλία και η Νότια Κορέα δοκιμάζονται πιο σκληρά εξαιτίας της συνεχούς, μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων από μέρα σε μέρα.

Παράλληλα το Κατάρ, η Σενεγάλη, η Σαουδική Αραβία, η Τυνησία, η Ισλανδία, η Πορτογαλία και η Ανδόρα ανακοίνωσαν τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού.

Το Κατάρ ανακοίνωσε τέσσερα νέα κρούσματα του Covid-19: πρόκειται για δύο πολίτες της χώρας και τις δύο οικιακές βοηθούς τους, σύμφωνα με το πρακτορείο QNA. Το υπουργείο Υγείας της Σενεγάλης επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα της δυτικής Αφρικής, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, το κρούσμα είχε τρεις γνωστές επαφές: τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά. Η Λετονία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα. ”Το υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει ότι διαγνώστηκε ο πρώτος ασθενής με τον νέο κοροναϊό στη Λετονία” αναφέρει το υπουργείο Υγείας της χώρας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε τη Δευτέρα το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας και μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Ο ασθενής ήλθε στη Σαουδική Αραβία από το Ιράν, μέσω Μπαχρέιν, διευκρινίζεται στο τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων.

Η Τυνησία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα. Ο υπουργός Υγείας Αμπντελατίφ ελ Μάκι είπε ότι ο ασθενής είναι ένας Τυνήσιος, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Στην Ισλανδία τα πρώτα κρούσματα είναι τρεις και είχαν όλοι επισκεφθεί τις προηγούμενες ημέρες την Ιταλία όπως και ο 20χρονος άνδρας που είναι ο πρώτος ασθενής στην Ανδόρα. Στην Πορτογαλία ανακοινώθηκαν δύο πρώτα κρούσματα και επίσης ο ένας από τους ασθενείς είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία ενώ ο δεύτερος επέστρεψε στη χώρα από την Ισπανία.

Η Σουηδία απαγόρευσε προσωρινά στην αεροπορική εταιρεία IranAir να εκτελεί πτήσεις από και προς τη χώρα, λόγω της επιδημίας. «Αυτό σημαίνει ότι οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Σουηδίας και Ιράν θα σταματήσουν», ανέφερε η Υπηρεσία Μεταφορών.

Στη Χιλή, ματαιώθηκε το Παγκόσμιο Συνέδριο Χαλκού CRU-Cesco καθώς εκφράστηκαν ανησυχίες για τον κίνδυνο που ενδεχομένως θα διατρέξουν όσοι αποφασίσουν να κάνουν το ταξίδι, λόγω της επιδημίας.

Στο Βιετνάμ, ο εθνικός αερομεταφορέας Vietnam Airlines έκανε γνωστό ότι θα διακόψει τις πτήσεις του για τη Νότια Κορέα από τις 5 Μαρτίου. Η Νότια Κορέα έχει εντοπίσει μέχρι τώρα 4.335 κρούσματα του Covid-19 και 26 ασθενείς έχουν πεθάνει στη χώρα αυτήν.

Ιταλία

Οι ασθενείς με κορονοϊό στην Ιταλία είναι πλέον 1.835. Σε σχέση με την Κυριακή διαγνώσθηκαν 235 νέοι ασθενείς. Οι νεκροί από τη διάδοση του ιού είναι 52. Στην πρώτη θέση των κρουσμάτων παραμένει η περιφέρεια της Λομβαρδίας, με 1.077 μεταδόσεις. Συνολικά, 149 άνθρωποι βρίσκονται στην φάση της ίασης και έχουν γίνει αρνητικοί στον ιό.

Οι ειδικοί του νοσοκομείων λοιμωδών νόσων του Μιλάνου Σάκκο εξηγούν ότι θα χρειαστούν μια με δυο εβδομάδες για να μειωθεί ο ρυθμός μετάδοσης του κοροναϊού, διότι δεν μπορεί να διαπιστωθεί αμέσως η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν υιοθετηθεί.

Νέες μεταδόσεις έχουν σημειωθεί στις περιφέρειες της Ρώμης, της Σαρδηνίας και στην μικρή περιοχή Μολίζε της κεντρικής Ιταλίας. Η Ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, πάντως, υπογραμμίζει ότι το 50% των κρουσμάτων δεν είναι ανησυχητικά, και θεραπεύονται κατ΄οίκον.

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πάολο Τζεντιλόνι, τέλος, υπογράμμισε τη Δευτέρα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στηρίξει την Ιταλία στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της διάδοσης του ιού.

Το πρόβλημα εστιάζεται στις βόρειες περιφέρειες Λομβαρδία, Εμίλια Ρομάνα, Βένετο. Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας αρμόδιος για την βιώσιμη ανάπτυξη είναι μεταξύ των κρουσμάτων ενω πραγματοποιούνται εξετάσεις σε όλα τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου.

Παράλληλα, διαγνώσθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Σαρδηνία και στη Ρώμη.

Σε ότι αφορά την έλλειψη νοσοκόμων και γιατρών στις περιοχές που βρίσκονται σε απομόνωση, έως τώρα τριάντα γιατροί που έχουν βγει στην σύνταξη προσέφεραν εθελοντικά το επαγγελματικό τους έργο. Επίσης, αναμένεται να επισπευσθεί κατά δυο μήνες η υποστήριξη της πτυχιακής εργασίας περίπου πενήντα νέων νοσοκόμων, ώστε να μπορέσουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Στο Μιλάνο τη Δευτέρα άνοιξε και πάλι τις πύλες του ο καθεδρικός ναός του Ντουόμο, αλλά η προσέλευση των επισκεπτών και πιστών είναι σαφώς περιορισμένη, σε σχέση με το παρελθόν. Η δε περιφέρεια της Λομβαρδίας, συμβούλεψε τους πολίτες της άνω των 65 ετών, να αποφύγουν, τις επόμενες τρεις εβδομάδες, να βγαίνουν από το σπίτι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τέλος, η εβδομάδα αυτή θα αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού, βάσει των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί έως τώρα.

Νότια Κορέα

Στη Νότια Κορέα, σχεδόν 600 νέα κρούσματα του Covid-19 καταγράφηκαν, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ασθενών από τον νέο κορονοϊό να ανέρχεται στους 4.300, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα οι αρχές της χώρας. Γεγονός που σημαίνει ότι αυτή η χώρα κατέγραψε πάνω από τα μισά κρούσματα εκτός της Κίνας, σχολίασε ο διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι από τα κρούσματα, τα 377 εντοπίζονται στην πόλη Ντέγκου, όπου εδρεύει η χριστιανική αίρεση που αποτέλεσε την βασικότερη εστία του Covid -19 στην χώρα που εδώ και 12 μέρες εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Στο μεταξύ η υπουργός Παιδείας της Νότιας Κορέας Γιου Έουν-χάε δήλωσε ότι αναβάλεται η έναρξη του νέου εξαμήνου για όλα τα σχολεία κατά δύο εβδομάδες, για τις 23 Μαρτίου.

″Η περίοδος των δύο εβδομάδων είναι απαραίτητη για να περιοριστεί η επιδημία του νέου κοροναϊού”, εξήγησε η Γιου.

Η ίδια πρόσθεσε ότι το υπουργείο θα προσφέρει μαθήματα και βιβλία μέσω διαδικτύου ώστε οι μαθητές να μην έχουν κενό στην εκπαίδευση τους.

Κίνα

Μόλις 42 νέους θανάτους ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές στην Κίνα το τελευταίο 24ωρο με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους2.912. Ιδιαίτερα χαμηλός και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αφού καταγράφηκαν μόλις 202, δηλαδή τα λιγότερα από τα τέλη Ιανουαρίου. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων έφτασε τα 80.026.

Η κατάσταση βελτιώνεται μάλιστα με τέτοιους ρυθμούς ώστε στην υπό καραντίνα πόλη Ουχάν έκλεισε ένα από τα νοσοκομεία που είχε κατασκευάσει σε χρόνο ρεκόρ προκείμενου να ανταποκριθούν οι υγειονομικές αρχές στον αυξημένο αριθμό ασθενών. Οι τελευταίοι τέσσερις πήραν εξιτήριο και πλέον το νοσοκομείο δεν χρειάζεται να συνεχίσει να λειτουργεί.

Ιράν

Στο Ιράν, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έστειλε τη Δευτέρα μια πρώτη ομάδα γιατρών και τόνους ιατρικού εξοπλισμού, ενώ ένα μέλος του προσωπικού του στη χώρα βγήκε θετικό στον ιό, ανακοίνωσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι ο ασθενής αυτός «έχει εμφανίσει ήπια συμπτώματα».

Σήμερα, το Ιράν απέρριψε την προσφορά των ΗΠΑ να βοηθήσουν στη μάχη κατά της ασθένειας υπό την προϋπόθεση η Τεχεράνη να υποβάλει το σχετικό αίτημα.

Άλλοι 12 άνθρωποι ήρθαν να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του νέου κορονοϊού στο Ιράν, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 66, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Αλιρεζά Ραϊσί.

Με βάση τον νεότερο απολογισμό, οι ασθενείς ανέρχονται στους 1501, καθώς καταγράφηκαν 523 νέα κρούσματα στη χώρα.

Η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία προτίθεται να παράσχουν υλική και οικονομική βοήθεια στο Ιράν, προκειμένου να το βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την επιδημία του Covid-19, ανακοίνωσε το Φόρεϊν Όφις.

Η αποκαλούμενη «Ομάδα Ε3» θα προσφέρει βοήθεια ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλων υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.

Η ομάδα στέλνει ήδη ιατροφαρμακευτικό υλικό στο Ιράν, όπως εξοπλισμό για εργαστηριακές εξετάσεις, προστατευτικές στολές και γάντια.

Οι επαρχίες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι της Τεχεράνης, της Κομ και του Γκιλάν.

ΗΠΑ

Τέσσερις νέοι θάνατοι που σχετίζονται με τον νέο κοροναϊό καταγράφηκαν στις ΗΠΑ, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε έξι, όλοι τους στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε τη Δευτέρα μια εκπρόσωπος τύπου των υγειονομικών αρχών της πολιτείας.

Οι πέντε από τους θανάτους καταγράφηκαν στην κομητεία Κινγκ, κοντά στην πόλη του Σιάτλ, και ένας στην κομητεία Σνοχόμις, σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα με τον Καναδά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως εξήγησε από την πλευρά του, ο γιατρός Τζεφ Ντάτσιν, επικεφαλής της αρχής δημόσιας υγείας των κομητειών Σιάτλ και Κινγκ, τα οκτώ από τα συνολικά 14 κρούσματα στην περιοχή δικαιοδοσίας του συνδέονται με μια μονάδα φροντίδας, περιλαμβανομένων των 4 θανάτων. Οι 4 από τους έξι ανθρώπους που έχουν πεθάνει ήταν ηλικιωμένοι και/ή αντιμετώπιζαν υποκείμενα νοσήματα, είπε ο Ντάτσιν.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην πολιτεία της Ουάσιγκτον ανέρχεται πλέον σε 18, επισήμανε.

Ο επιστήμονας υπογράμμισε ότι «αναμένουμε τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες και παίρνουμε την κατάσταση πολύ σοβαρά υπόψη».

Επίσης ανακοινώθηκε και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Νέα Υόρκη και πρόκειται για μια γυναίκα μεταξύ 30 με 40 ετών η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα στο σπίτι της. Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, προέτρεψε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην καταληφθούν από «υπερβολικό άγχος».

The post Κορονοϊός: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη. Αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία – Οκτώ νέες χώρες με πρώτες ενδείξεις του ιού appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
κορονοϊός, σχολεια, αθηνα, θεσσαλονικη, ξανθη, κλειστα σχολεια, χωρες, ιταλια, αυξηση, οκτω, μηχανη του χρονου, υφυπουργός υγείας, ελλαδα, λυκειο, νηπιαγωγειο, σχολειο, καρρασ, επαλ, προσφορες, ηπα, κορεα, ιαπωνια, νέα, διευκρινίσεις, εταιρεία, σημαίνει, vietnam, γιου, γαλλια, κινγκ, twitter, βιβλια, σταση εργασιας, κλειστα επαγγελματα, τυνησια, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, γσ πατησιων, 600 δις, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, κρουσματα σημερα, βγαινουν, γερμανια, γυναικα, επαλ, ηπα, ιραν, ισπανια, κινα, μηχανη του χρονου, μιλανο, περιοδος, πλαισιο, πτησεις, ρυθμος, ρωμη, αιρεση, εβδομαδες, βιωσιμη αναπτυξη, βοηθεια, γαντια, γινει, γιατροι, γιου, δευτερα, διαστημα, διευκρινίσεις, δωσει, εγινε, ευρω, ειπε, εκπαιδευση, ελλειψη, εβδομαδα, εξετασεις, εξι, εξιτηριο, εστια, εταιρεία, ετων, εχθρος, ιδια, υπηρεσια, υφυπουργος, θετικο, καταρ, κινγκ, κρατικο, λειτουργια, λεπτομερειες, λυκειο, μηνες, νεα υορκη, νηπιαγωγειο, νοσοκομεια, ομαδα, ουασιγκτον, οφις, παιδια, πηγη, πολιτεια, πορτογαλια, πυλες, ρεκορ, σαουδικη αραβια, σαρδηνια, σενεγαλη, σιατλ, συζυγο, συνταξη, σπιτι, σχολειο, υπουργειο υγειας, υπουργειο εξωτερικων, υπουργος παιδειας, υφυπουργός υγείας, φτανει, χρονικα, ωρες, εκδρομες, ενωση, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, κυριακη, ναος, νεκροι, νοσοκομειο, ομαδες, σημαίνει, ταξιδι, τριαντα, υγειας, υλικο, vietnam
Τυχαία Θέματα