Κορονοϊός. Τρεις οικογένειες «ξεκληρίστηκαν» σε Λαμία και Βόρεια Ελλάδα

Για ανείπωτη τραγωδία κάνει λόγο ο Πατήρ Γεώργιος Αντωνίου, δημοσιογράφος, εφημέριος του Αγίου Γεωργίου Προμπονά (Οικουμενικό Πατριαρχείο), ο οποίος πληροφορήθηκε την δυσάρεστη είδηση από συγγενικό του πρόσωπο που γνώριζε την άτυχη οικογένεια.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ένας 50χρονος, πατέρας δυο παιδιών, χωρίς υποκείμενο νόσημα, πέθανε χθες το βράδυ, στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, από τις επιπλοκές που προκάλεσε στην υγεία του η νόσος Covid-19, ενώ την ίδια

ώρα πέθανε η μητέρα του, με την οποία ζούσαν στο ίδιο σπίτι. Μια μέρα πριν «έφυγε» η γιαγιά του, χτυπημένη κι αυτή από Covid.

Στην ανάρτησή του, ο πατήρ Αντώνιος ανέφερε: «Λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Παρασκευής 4/12, με ειδοποίησαν να μνημονεύσω έναν «ήσυχο γίγαντα», μόλις 50 χρόνων, δάσκαλο, με δύο ανήλικα παιδιά. Έφυγε μόνος στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, νικημένος απο τον κορωνοϊό. Τον έλεγαν Γιώργο και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Χθες, την ίδια ώρα-στις 11 το βράδυ- έφυγε η μητέρα του η Άννα. Καί προχθές η γιαγιά Σεβαστή. Ας είναι αναπαυμένες οι ψυχές τους σε Χώρα Ζώντων. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια απο καρδιάς στον αδελφό μου Τζόρνταν για την τραγωδία που κτύπησε τα συγγενικά του πρόσωπα».

Δύο ανδρόγυνα πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, τα ξημερώματα πέθανε ηλικιωμένη Λαμιώτισσα η οποία νοσηλευόταν στην κλινική covid-19 στο πέτρινο κτίριο του νοσοκομείου. Λίγες ώρες πριν είχε αφήσει την τελευταία του πνοή και ο σύζυγός της, ο οποίος επίσης νοσηλευόταν στο «πέτρινο».

Μαζί έσβησε λίγες ώρες νωρίτερα και άλλο ένα ζευγάρι, στην βόρεια Ελλάδα. Ο άνδρας 70 ετών και η γυναίκα του 65 ετών υποβλήθηκαν σε τεστ και βρέθηκαν θετικοί. Τα συμπτώματα που είχαν όμως ήταν ήπια. Ακολουθώντας τις οδηγίες έμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, έμεναν σε χωριστά δωμάτια.
Η ηλικιωμένη γυναίκα μόλις το βράδυ της Δευτέρας είχε συνομιλήσει με συγγενή από το χωριό.
Τις επόμενες δύο ημέρες το ζευγάρι δεν έδωσε σημάδια ζωής. Γείτονες που δεν έβλεπαν πια τον ηλικιωμένο να φροντίζει τα λουλούδια του ειδοποίησαν τις Αρχές.
Το ΕΚΑΒ ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας καθώς κανείς δεν ανταποκρινόταν στο χτύπημα της πόρτας.
Όταν οι διασώστες του ΕΚΑΒ μπήκαν στο σπίτι εντόπισαν την ηλικιωμένη νεκρή και τον σύζυγο της πεσμένο με χαμηλό οξυγόνο. Τον μετέφεραν αμέσως με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Ωστόσο την επομένη κατέληξε. Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο.

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Με πληροφορίες από: Ant1News

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Το συγκλονιστικό εύρημα με την τριμελή οικογένεια στην Κύπρο που βρέθηκε αγκαλιασμένη μέσα στα ερείπια μετά από 16 αιώνες. Πώς ο αρχαιολόγος Σόρεν εντόπισε την χαμένη πόλη 
Γιατί φοράμε βέρες; Στην αρχαία Ρώμη η βέρα σήμαινε ότι η γυναίκα ήταν πλέον «κτήμα» του συζύγου της 

The post Κορονοϊός. Τρεις οικογένειες «ξεκληρίστηκαν» σε Λαμία και Βόρεια Ελλάδα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα