Μαφία. Άρχισε στην Ιταλία η μεγαλύτερη δίκη των τελευταίων ετών κατά της «Ντρανγκέτα». Στο εδώλιο 350 κατηγορούμενοι

Τριακόσιοι πενήντα μαφιόζοι κάθονται στο εδώλιο για συμμετοχή στη Μαφία της Καλαβρίας. Σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, υψίστης ασφαλείας στην Καλαβρία ξεκίνησε η μεγαλύτερη δίκη στην ιστορία της Ιταλίας κατά της ομάδας οργανωμένου εγκλήματος της μαφίας, «Ντραγκέτα».

Περισσότερα από 350 άτομα θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ανάμεσά τους πολιτικοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, για σχέσεις κι επαφές με τη συγκεκριμένη ομάδα. Για την γνωστή «Ντραγκέτα» έχουν κληθεί να

καταθέσουν 900 μάρτυρες και η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τουλάχιστον ένα χρόνο.

Στους περισσότερους κατηγορουμένους, οι οποίοι δικάζονται για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, εκβιασμούς και εγκλήματα αίματος, περιλαμβάνονται ακόμη και τοπικοί αιρετοί αξιωματούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, αστυνομικοί και επιχειρηματίες. Οι περισσότεροι θα βρεθούν στο εδώλιο μέσω τηλεδιάσκεψης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ όσοι βρίσκονται στο δικαστήριο θα φορούν μάσκες και θα τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, μέσα από ειδικά διαμορφωμένα «κλουβιά».

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2019, μετά από έρευνα που ξεκίνησε το 2016 με σχεδόν 2.500 αστυνομικούς να συμμετέχουν σε εφόδους στην περιοχή Βίμπο Λαμπέντια, που ελέγχεται κυρίως από την οικογένεια Μανκούζο της «Ντραγκέτα».

Στην Καλαβρία, η μαφία έχει διεισδύσει σε σχεδόν όλες τις σφαίρες της δημόσιας ζωής, τα δημαρχεία, τα νοσοκομεία, τα κοιμητήρια, ακόμη και τα δικαστήρια, υπογραμμίζουν οι ειδικοί.

Οι αρχές υπολογίζουν σε 150 τον αριθμό των οικογενειών της Ντράνγκετα και σε τουλάχιστον 6.000 τα μέλη και τους συνεργάτες της στην Καλαβρία, ενώ χιλιάδες άλλοι βρίσκονται αλλού στον κόσμο, κυρίως στη Νότια Αμερική και τη Νέα Υόρκη. Ο ετήσιος τζίρος τους ανέρχεται σε 50 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Γκρατέρι.

Συνεχίστε στο podstories από τη Μηχανή του Χρόνου…

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

Πληροφορίες: ΕΡΤ

The post Μαφία. Άρχισε στην Ιταλία η μεγαλύτερη δίκη των τελευταίων ετών κατά της «Ντρανγκέτα». Στο εδώλιο 350 κατηγορούμενοι appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα