Νέες εικόνες συνωστισμού στο σκήνωμα του Πατριάρχη των Σέρβων. Ο Ειρηναίος απεβίωσε από επιπλοκές του κορονοϊού

Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται το σκήνωμα του Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου, ο οποίος απεβίωσε από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Οι πιστοί προσέρχοναι από το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου στον ιερό ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, για να αποτίνουν φόρο τιμής και να αποχαιρετίσουν τον αρχιερέα.

Οι αρχές απηύθυναν έκκληση σε όλους όσους πρόκειται να προσέλθουν να τηρούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο, βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφορούν δείχνουν το αντίθετο.

Λέγεται μάλιστα πως λίγοι ήταν αυτοί που φορούσαν μάσκα στην

πρωϊνή λειτουργία που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό των Αρχαγγέλων. Παρευρέθηκαν πολλοί αρχιερείς της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας καθώς και εκατοντάδες πιστοί, εντός και εκτός του ναού.

Mourners in Montenegro have kissed the body of a bishop in his open casket after he died from the coronavirus. pic.twitter.com/fooMSLDbEG

— DW News (@dwnews) November 2, 2020

Το σκήνωμα πρόκειται να τοποθετηθεί σε κρύπτη εντός του ναού που κατασκευάστηκε ειδικά για την ταφή Σέρβων αρχιερέων.

Ο Ειρηναίος θα είναι ο πρώτος Πατριάρχης που θα ταφεί στην κρύπτη του ναού του Αγίου Σάββα.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Το άγνωστο ελληνικό παρελθόν της Κάντις Μπέργκεν. Η πολυβραβευμένη ηθοποιός των αμερικανικών σήριαλ έκανε τα πρώτα της βήματα σε ταινία του Κακογιάννη

The post Νέες εικόνες συνωστισμού στο σκήνωμα του Πατριάρχη των Σέρβων. Ο Ειρηναίος απεβίωσε από επιπλοκές του κορονοϊού appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα