Ο μέσος άνθρωπος είναι πιο παχύς από τους ελέφαντες. Έρευνα υποστηρίζει ότι τα θηλαστικά έχουν μικρότερο σωματικό λίπος

Σε καλύτερη σωματική κατάσταση από τους περισσότερους ανθρώπους φαίνεται πως είναι οι ελέφαντες καθώς σύμφωνα με έρευνα ο μέσος άνθρωπος έχει μεγαλύτερο ποσοστό σωματικού λίπους απ΄ ό,τι τα μεγάλα θηλαστικά.

Η έρευνα της Αμερικανίδας καθηγήτριας Ντανιέλα Χαζίντ του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα εστίασε στους ασιατικούς ελέφαντες (Elephas maximus) που ζουν σε ζωολογικούς κήπους στις ΗΠΑ και τον Καναδά καθώς εμφάνιζαν χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων από τους συνομηλίκους τους που ήταν ελεύθεροι στη φύση.

Για

τους επιστήμονες, οι ελέφαντες υπό καθεστώς αιχμαλωσίας, ήταν υπέρβαροι και υπήρξαν υποψίες ότι τα παραπανίσια κιλά ήταν αυτά που ευθύνονταν για την κρίση γονιμότητας στα ζώα. Μια τέτοια σύνδεση κάνουν οι ερευνητές και για τα υπέρβαρα άτομα.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Για να μετρήσει το σωματικό λίπος των ελεφάντων, η ομάδα της Αμερικανίδας ερευνήτριας μέτρησε αρχικά την ποσότητα νερού στο σώμα τους, το οποίο και αφαίρεσε από τη μάζα του σώματός τους για να υπολογίσει το ποσοστό λίπους κάθε ζώου.

Τα αποτελέσματά τους έδειξαν ότι ο μέσος αρσενικός ελέφαντας έχει ποσοστό σωματικού λίπους 8,5% ενώ οι θηλυκοί ελέφαντες περίπου 10%. Την ίδια ώρα, ο μέσος άνθρωπος διαθέτει από 6% έως 31% σωματικό λίπος. Η μελέτη δημοσιεύεται στη επιθεώρηση «Experimental Biology».

Συνεχίστε στο podstories από τη Μηχανή του Χρόνου…

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

The post Ο μέσος άνθρωπος είναι πιο παχύς από τους ελέφαντες. Έρευνα υποστηρίζει ότι τα θηλαστικά έχουν μικρότερο σωματικό λίπος appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα