Πάνω από 200% αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής, σύμφωνα με τον καθηγητή Ν. Θωμαΐδη. Ποια η σχέση των μεταλλάξεων με τη διασπορά

Η αύξηση του ιικού φορτίου του κορονοϊού στην Αττική ξεπερνά το 200% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του καθηγητή Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι η «εκτεταμένη διασπορά στην Αττική ενδέχεται να συνδέεται με τα στελέχη που είναι πιο μεταδοτικά».

Από την μεριά του ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γ. Παναγιωτακόπουλος, δήλωσε για το εμβόλιο της AstraZeneca

ότι «δεν σημαίνει ότι δεν είναι αποτελεσματικό, αλλά ορισμένες χώρες θεώρησαν ότι δεν έχουν επαρκή δεδομένα». Υπογράμμισε τη θετική πλευρά, ότι δηλαδή είναι «το τρίτο εμβόλιο πήρε έγκριση από τον ΕΜΑ και ένα τέταρτο βρίσκεται υπό αξιολόγηση».

Ερωτηθείς για τα μεταλλαγμένα στελέχη, που προκαλούν συναγερμό, επισήμανε πως δεν σχετίζονται με την αυξημένη θνητότητα, όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σχετίζονται με την αυξημένη, συγκριτικά με το διάστημα προ 15 ημερών, διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία.

«Ενδεχομένως να οφείλεται στη μετάλλαξη, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν τηρούνται τα μέτρα», δήλωσε σχετικά ο καθηγητής.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε πως βρισκόμαστε σε μια «κρίσιμη καμπή της επιδημίας» απαντώντας στο ερώτημα αν προβλέπεται περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, εξηγώντας ότι «υπάρχουν δεδομένα που επηρεάζουν τη μεταδοτικότητα».

φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Η εξόρυξη χρυσού στην Αμερική ξεκίνησε από έναν 12χρονο που βρήκε ένα οκτάκιλο ψήγμα στο ποτάμι. Η οικογένειά του το χρησιμοποιούσε για 3 χρόνια ως στοπ πόρτας 

«Ριτζ και ξερό ψωμί». Λιποθυμίες και σπασμένες τζαμαρίες στην Αθήνα του 1989. Η πρωτοφανής υποδοχή στον πρωταγωνιστή του «Τόλμη και Γοητεία»

The post Πάνω από 200% αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής, σύμφωνα με τον καθηγητή Ν. Θωμαΐδη. Ποια η σχέση των μεταλλάξεων με τη διασπορά appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάνω, 200, Αττικής, Θωμαΐδη, Ποια,pano, 200, attikis, thomaΐdi, poia