Πλημμύρισε από τη σημερινή νεροποντή η Ακρόπολη. Ερωτήματα από το αν το πρόβλημα δημιουργείται από το «τσιμέντωμα». Τι απαντά το υπουργείο Πολιτισμού (Βίντεο)

Η σφοδρή νεροποντή το πρωί πλημμύρισε σήμερα την Ακρόπολη, σε συγκεκριμένο τμήμα του οποίου συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα νερού, η οποία δεν μπορούσε να απομακρυνθεί.Σύμφωνα με τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, φαίνονται τα νερά να έχουν δημιουργήσει λάσπες στο μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς και να δημιουργούν προβλήματα στην πρόσβαση. Ανακύπτουν ερωτήματα από το αν
το πρόβλημα δημιουργείται από το «τσιμέντωμα».

Πηγή βίντεο: youtube

Σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε, πριν από λίγο στη Βουλή, η αρμόδια υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη απάντησε πως «τα τελευταία χρόνια η Ακρόπολη πλημμυρίζει στην βόρεια πλαγιά όταν σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις».

Εξήγησε, επίσης, πως «αυτή τη στιγμή είναι ενεργές μόνον τρεις από τις υδροροές προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η βόρεια πλαγιά του μνημείου προκειμένου να προστατευθεί το τείχος που έπεσε το 2014 λόγω πλημμύρας. Οι υπόλοιπές 17 είναι απενεργοποιημένες». Οι τρεις υδροροές που λειτουργούν βρίσκονται κοντά στο νέο ανελκυστήρα απ’ όπου προέρχονται και οι εικόνες των ποταμιών που σχηματίστηκαν.

Όσο για την απαραίτητη υδραυλική μελέτη για την παροχέτευση των όμβριων υδάτων από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού δήλωσε πως «εκπονείται αυτή την περίοδο» συμπληρώνοντας ότι «έχει ήδη κατασκευαστεί φρεάτιο για πρώτη φορά».

Πηγή αρχικής φωτογραφίας : youtube – kosmodromio.gr

Διαβάστε ακόμα: Ο Έλληνας πιλότος που υπήρξε ο πραγματικός «άγγλος ασθενής». Γλίτωσε τον θάνατο, ύστερα από πτώση του αεροσκάφους του και σώθηκε μετά από αλλεπάλληλες πλαστικές επεμβάσεις

The post Πλημμύρισε από τη σημερινή νεροποντή η Ακρόπολη. Ερωτήματα από το αν το πρόβλημα δημιουργείται από το «τσιμέντωμα». Τι απαντά το υπουργείο Πολιτισμού (Βίντεο) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα