Πως η αστυνομία έφτασε στη σύλληψη των δύο ανηλίκων που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη. Συνελήφθη και ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ που γνώριζε την ταυτότητά τους

Tο βράδυ της Παρασκευής 15 Iανουαρίου συνελήφθησαν δύο ανήλικα ατόμα, για την άγρια επίθεση σε σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας. Συνελήφθη ακόμα ένας Ειδικός Φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ, για εμπλοκή στην υπόθεση.Οι δύο ανήλικοι συλληφθέντες είναι αδέρφια ηλικίας 15 και 17 ετών ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της επίθεσης και αναγνωρίστηκαν
από το θύμα, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφιία.

Για την υπόθεση συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, γνώριζε την πράξη των νεαρών και δεν ενημέρωσε τις αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο ξυλοδαρμός στο Μετρό Ομονοίας συνέβη την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου. Δύο νεαροί επιτέθηκαν στον σταθμάρχη επειδή τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα για τον κορονοϊό και να κατεβάσει ο ένας τα πόδια του από κάθισμα.

Ο ρόλος του αστυνομικού

Ο Ειδικός φρουρός φέρεται να γνώριζε τους ανήλικους δράστες του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη στο μετρό Ομονοίας, αλλά παρόλα αυτά δεν τους συνέλαβε και δεν ενημέρωσε την υπηρεσία του.

Ο ένστολος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την μητέρα των δύο αδελφών. Η μητέρα φέρεται να επικοινώνησε με τον ειδικό φρουρό για να τον συμβουλευτεί για το πώς μπορεί να κινηθεί. Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δεν αποκλείουν η μητέρα να ζήτησε από τον αστυνομικό οδηγίες και τρόπους απόκρυψης των παιδιών. Ο ίδιος υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι δεν κάλυπτε τους ανήλικους. Οπως υποστηρίζει, τον πήρε τηλέφωνο η μητέρα τους και, αντί να τους συλλάβει, δεν το ανέφερε στην υπηρεσία.

Ο ειδικός φρουρός προσήχθη και κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος.«Θολώσαμε» ισχυρίστηκαν οι ανήλικοι δράστες

Τα δύο ανήλικα αδέρφια που έχουν συλληφθεί για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του Μετρό δήλωσαν ότι «θόλωσαν».

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν, το βράδυ της Παρασκευής στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν, μετά τον ξυλοδαρμό φοβήθηκαν και για αυτό άρχισαν να κρύβονται. «Μας είπε κάτι για το σπίτι μας και θολώσαμε. Κατεβήκαμε και τον χτυπήσαμε γιατί αφού μας έκανε παρατήρηση μετά κάτι μας είπε για το σπίτι μας και θυμώσαμε. Μετά φοβηθήκαμε και γι´ αυτό δεν πήγαμε στην αστυνομία και αρχίσαμε να κρυβόμαστε…», ήταν τα πρώτα λόγια των δύο οι οποίοι θα δώσουν και απολογία στον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Συνελήφθησαν οι δύο (2) δράστες του βίαιου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας. Μετά τον βίαιο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας, από δύο (2) νεαρά άτομα την Τετάρτη 13/01/2021, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών διενέργησε επισταμένες έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών.

Στο πλαίσιο των ερευνών επετεύχθη ο εντοπισμός δύο (2) ανήλικων ημεδαπών, ηλικίας δέκα πέντε (15) και δέκα επτά (17) ετών, οι οποίοι προσήχθησαν χθες το απόγευμα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στο περιστατικό και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.

Σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία και σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πώς η ΕΛΑΣ έφτασε στους δράστες

Οι δύο νεαροί μετά τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, επιβιβάστηκαν σε άλλο συρμό με κατεύθυνση το Μοναστηράκι. Στην αποβάθρα του σταθμού, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, βρήκαν ένα ακόμη βίντεο, την ώρα της αποβίβασης από το βαγόνι που κινούνται προς την έξοδο.

Όλο το βιντεοληπτικό υλικό στάλθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου τα αρμόδια στελέχη απομόνωσαν, εστίασαν και επεξεργάστηκαν τις εικόνες των δραστών προκειμένου να τις αντιπαραβάλλουν με την φωτογραφική τράπεζα δεδομένων σεσημασμένων ατόμων. Οι αστυνομικοί είχαν διακρίνει την πιθανότητα να είναι αδέλφια καθώς φορούσαν παρόμοιο ρουχισμό, ενώ ο μεγαλύτερος χτυπά ως «μπροστάρης και υπερασπιστής», και ο μικρότερος σπεύδει να συνδράμει στην ενέργεια.

Ο 52χρονος σταθμάρχης σε τηλεοπτική συνέντευξή του δήλωσε: «Ήταν ένα κακό όνειρο, πρέπει να πάω στον γιατρό και δεν μπορώ να μιλήσω… Υγεία και ανθρωπιά, τίποτα άλλο. Για τα δύο παιδιά που με χτύπησαν δεν έχω να πω κάτι, να είναι καλά, τίποτα άλλο!».

Στο μεταξύ ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ανέφερε πως η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα δημιουργίας ειδικού σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με αρμοδιότητα την ασφάλεια στο σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου της Αττικής, πρόταση που έχει συζητήσει με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Η πρώτη υπόθεση δολοφονίας που εξιχνιάστηκε με την ανάλυση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η μητέρα που σκότωσε τα παιδιά της γιατί ο εραστής της τα θεωρούσε «βάρος»

The post Πως η αστυνομία έφτασε στη σύλληψη των δύο ανηλίκων που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη. Συνελήφθη και ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ που γνώριζε την ταυτότητά τους appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα