Σε εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες που θα φτάσουν τα 10 μποφορ. Δείτε πως κινείται το φαινόμενο από δυτικά προς ανατολικά (χάρτες)

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (04/01) τη χώρα, με σφοδρές βροχές κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια.

Σύμφωνα με το meteo.gr, από τα μεσάνυχτα έως τις 09:00 το πρωί της Δευτέρας 04/01, ο μετεωρολογικός σταθμός του ΕΑΑ στα Θεοδώριανα Άρτας, κατέγραψε 61 mm.

Οι κορυφές των νεφών  και τα έντονα φαινόμενα που δημιουργεί το ψυχρό μέτωπο τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 04/01, όπως αποτυπώνεται από το μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11,
μετά από την επεξεργασία της εικόνας από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr.

Το ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 04/01, προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά τμήματα.

Τα φαινόμενα όμως θα έχουν σύντομο χαρακτήρα, αφού σταδιακά και από τα δυτικά γρήγορα οι βροχές θα εξασθενήσουν. Η κίνηση του ψυχρού μετώπου και τα εκτιμώμενα ύψη βροχόπτωσης που αυτό θα προκαλέσει κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 04/01, παρουσιάζεται στην παρακάτω ομάδα χαρτών βροχής.

Τα εκτιμώμενα ύψη βροχόπτωσης για τέσσερα επιλεγμένα 3-ωρα διαστήματα της Δευτέρας 04/01/2021 (πρωινές, μεσημεριανές, απογευματινές, βραδινές ώρες), όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Ακούστε δωρεάν στο podcast της Μηχανής του Χρόνου: Τίνα Σπάθη. Η σταρ των ερωτικών ταινιών των 70s εξομολογείται

Κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Δευτέρας, στις περιοχές που εμφανίζουν αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης τοπικά ισχυρών φαινομένων συμπεριλαμβάνονται η Θεσσαλονίκη και η Αττική (κυρίως στα δυτικά τμήματα).

Τα φαινόμενα όμως θα έχουν σύντομο χαρακτήρα, αφού σταδιακά και από τα δυτικά γρήγορα οι βροχές θα εξασθενήσουν.

Κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, στις περιοχές που εμφανίζουν αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης τοπικά ισχυρών φαινομένων συμπεριλαμβάνονται η Θεσσαλονίκη και η Αττική (κυρίως στα δυτικά τμήματα).

Παράλληλα, η διέλευση του ψυχρού μετώπου, θα προκαλέσει πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, με εντάσεις που θα φτάνουν τα 10 μποφόρ.

Οι εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις (πορτοκαλί αποχρώσεις) και οι επικρατούσες διευθύνσεις των ανέμων για τη Δευτέρα 04/01/2021, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥΑπό τις πρωινές ώρες την κεντρική Στερεά, τη δυτική και την ανατολική Πελοπόννησο, με εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες και την κεντρική Μακεδονία κατά διαστήματα.Από τις μεσημβρινές ώρες την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης
και της Αττικής), την ανατολική Μακεδονία, την Εύβοια, τις Σποράδες και πρόσκαιρα τη Θεσσαλία με εξασθένηση των φαινομένων αργά τη νύχτα της Δευτέρας (04-01-2021)Από τις απογευματινές ώρες τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.Από τις βραδινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και οι βόρειες Κυκλάδες.Η κακοκαιρία «χτυπά» τη Θεσσαλονίκη

Σφοδρή κακοκαιρία «σαρώνει» αυτήν την ώρα τη Θεσσαλονίκη, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Από νωρίς το πρωί η Θεσσαλονίκη βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας με τον ουρανό να έχει σκοτεινιάσει από τα πυκνά μαύρα σύννεφα που έχουν απλωθεί πάνω από την πόλη.

Ακούστε τις ιστορίες μας εδώ.

Διαβάστε ακόμα: Ιουστίνος Α΄, ο αναλφάβητος αυτοκράτορας που για πρώτη φορά στην ιστορία χρησιμοποίησε στένσιλ. Ο αγράμματος χοιροβοσκός που έγινε αυτοκράτορας

Τζον Λεάλ. Ο γιατρός που καθιέρωσε την χλωρίωση του πόσιμου νερού. Για να πείσει τις αρχές έριξε κρυφά χλώριο στη δεξαμενή του Νιου Τζέρσεϋ. Η δικαστική διαμάχη

αρχική φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Σε εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες που θα φτάσουν τα 10 μποφορ. Δείτε πως κινείται το φαινόμενο από δυτικά προς ανατολικά (χάρτες) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα