Σκοτώθηκε στα 31 του, ο διάσημος αναρριχητής και ορειβάτης Μπραντ Γκόμπραϊτ. Έπεσε από γκρεμό 300 μέτρων

Σκοτώθηκε στα 31 του, ο παγκοσμίου φήμης ορειβάτης, Μπραντ Γκόμπραΐτ, πέφτοντας από ύψος 300 μέτρων, στην προσπάθειά του να κατέβει την πλαγιά ενός γκρεμού.  Ο 26χρονος Εϊνταν Τζέικομπσον, συνορειβάτης του Γκόμπραϊτ, έπεσε από χαμηλότερο ύψος και κατάφερε να σωθεί, αφού τραυματίστηκε ελαφρά.


Ο Μπραντ Γκόμπραϊτ ήταν γνωστός για την ορειβασία χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας και την ελεύθερη αναρρίχηση. Τον Οκτώβριο του 2017 έγινε διάσημος καταρρίπτοντας το ρεκόρ ορειβασίας στην περίφημη διαδρομή «Nose» του ορεινού όγκου El Capitan. Η διαδρομή

θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες και τεχνικά δύσκολες στον κόσμο. Ο Γκόμπραϊτ, μαζί με τον συνορειβάτη του, Τζιμ Ρέινολντς, ολοκλήρωσαν τη διαδρομή σε μόλις 2 ώρες και 19 λεπτά.

Σύμφωνα με τον Έϊνταν Τζέικομπσαν:  «Αρχίσαμε την κατάβαση. Βρισκόμουν λίγο πιο πάνω από αυτόν, στην αριστερή πλευρά, αυτός στα δεξιά. Τότε, εντελώς ξαφνικά, άκουσα έναν κρότο και αρχίσαμε να πέφτουμε με ταχύτητα. Ήταν όλα μια θολούρα. Φώναξε και φώναξα. Αυτό που θυμάμαι είναι την μπλε μπλούζα του να αναπηδάει στην άκρη του γκρεμού.»
Ο 26χρονος σώθηκε καθώς έπεσε από χαμηλότερο ύψος και προσγειώθηκε σε ένα θάμνο.

Η επιβεβαίωση του θανάτου έγινε από το State Department. Ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου ανακοίνωσε: «Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Παρακολουθούμε στενά τις έρευνες των τοπικών αρχών και παρέχουμε την κατάλληλη προξενική βοήθεια. Δεν θα κάνουμε περαιτέρω σχόλια, σεβόμενοι την απώλεια της οικογένειας του Γκόμπραϊτ»

Μετά την είδηση του θανάτου, όλος ο αθλητικός κόσμος τίμησε τον παγκοσμίου φήμης ορειβάτη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram 

The post Σκοτώθηκε στα 31 του, ο διάσημος αναρριχητής και ορειβάτης Μπραντ Γκόμπραϊτ. Έπεσε από γκρεμό 300 μέτρων appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα