Συγκινεί ο θάνατος νοσηλεύτριας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ από κορονοϊό. Συναγερμός από το νοσοκομείο Παπανικολάου «Δεν χωράνε αλλοι ασθενείς με κορονοϊό»

Μία μέρα μετά τον θάνατο του 42χρονου πνευμονολόγου στο νοσοκομείο «Αττικόν» έχασε την μάχη με τον κορονοϊό ένας ακόμη εργαζόμενος σε νοσοκομείο αναφοράς.

Πρόκειται για νοσηλεύτρια που εργαζόταν στο Ακτινολογικό του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, το οποίο δέχτηκε μεγάλο φόρτο ασθενών με κορονοϊό το τελευταίο διάστημα. Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο πρόεδρος των εργαζομένων Χαράλαμπος Κοροξένος, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook καλεί τους συνωμοσιολόγους

να σωπάσουν και τους πολίτες να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας:

«ΕΔΩ ΑΧΕΠΑ. Σήμερα έχασε την μάχη με τον covid μια συναδέλφισσα μας. Δεκάδες άλλοι συνάδελφοι μας βρίσκονται εκτός μάχης αφού νοσούν.Και κάποιοι ακόμη πιστεύουν ότι όλα είναι μια συνωμοσιολογία. Λυπάμαι αλλά με αυτόν τον ρυθμό που πάει δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι να σας νοσηλεύσουν. Σας παρακαλούμε πάρτε μέτρα προστασίας. Φτάσαμε πέρα από τα όρια μας. Πάρτε μέτρα να ξεπεράσουμε αυτήν την μάχη και μετά εδώ θα είμαστε να μιλήσουμε για συνομωσίες και τι έγινε λάθος». 

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο είχε κλείσει για ένα διάστημα τον προηγούμενο Αύγουστο, καθώς τότε είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό 14 γιατροί και νοσηλευτές και χρειάστηκε να γίνει απολύμανση.

Έκκληση γιατρών από το νοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη

Διευθυντές κλινικών του Παπανικολάου ζητούν να ανακοινωθεί ότι το Νοσοκομείο δεν μπορεί να νοσηλεύσει νέα περιστατικά κορονοϊού.

Οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ – Covid στο Παπανικολάου είναι 43 και είναι όλες καλυμμένες, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, που εκδόθηκε ύστερα από ενημερωτική συνάντηση που είχαν σήμερα με το Εργασιακό Σωματείο

Εκτός των άλλων προτείνουν να ανακοινωθεί άμεσα ότι το Νοσοκομείο δεν μπορεί να νοσηλεύσει νέα περιστατικά κορονοϊού.

«Το νοσοκομείο μας δεν δύναται πλέον να δεχθεί άλλους ασθενείς με Covid», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τονίζεται μάλιστα ότι η «νοσηλεία των ασθενών είναι επισφαλής την ώρα που καλείται πχ ένας οφθαλμίατρος ή ένας πλαστικός χειρουργός να εκτιμήσει την αξονική θώρακος ενός ασθενούς ή να ακροαστεί τους πνεύμονές του».

Οι διευθυντές των κλινικών προτείνουν άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτών ιατρών με όρους και προϋποθέσεις του ΕΣΥ, άμεση ένταξη στη δύναμη του ΕΣΥ των παλαιών Νοσοκομείων 424, Λοιμωδών και Παναγία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, άμεση προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων που είναι κενές, δυνατότητα παράτασης του χρόνου ειδικότητας των ειδικευομένων γιατρών στις χειρουργικές κλινικές.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Η τρομερή διαμάχη δύο επιστημόνων για το ποιος ανακάλυψε τον τρόπο μετάδοσης της ελονοσίας. Ο επιστήμονας που πήρε το Νόμπελ είχε χάσει τον παππού του και είχε νοσήσει και ο ίδιος από ελονοσία

The post Συγκινεί ο θάνατος νοσηλεύτριας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ από κορονοϊό. Συναγερμός από το νοσοκομείο Παπανικολάου «Δεν χωράνε αλλοι ασθενείς με κορονοϊό» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα