Συνδέεται το εμβόλιο της AstraZeneca με τις θρομβώσεις; Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα, Πέμπτη στις 17:00 ώρα Ελλάδας για το εμβόλιο της AstraZeneca και το ενδεχόμενο να συνδέεται με την εμφάνιση θρομβώσεων.

Η διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου θα έχει θέμα «τα συμπεράσματα», στα οποία κατέληξε η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σχετικά με «τα

περιστατικά θρομβώσεων» που αναφέρθηκαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου αυτού, διευκρίνισε ο ΕΜΑ.

Υπενθυμίζεται πως, την Τρίτη 6 Απριλίου, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ανέφερε ότι το εμβόλιο της εταιρείας συνδέεται με τις περιπτώσεις θρομβώσεων αλλά ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί η αιτία:

«Κατά τη γνώμη μου, μπορούμε να το πούμε τώρα, είναι σαφές ότι υπάρχει σύνδεση με το εμβόλιο. Αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε τι προκαλεί αυτή την αντίδραση», δήλωσε ο επικεφαλής εμβολίων του EMA, Μάρκο Καβαλέρι, στην εφημερίδα Il Messaggero της Ιταλίας.

Λίγο αργότερα, ο EMA δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι συνεχίζει να εξετάζει αν το εμβόλιο της AstraZeneca συνδέεται με τον σπάνιο σχηματισμό θρόμβων. Η επιτροπή ασφάλειας της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής «δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμπέρασμα και η εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε η ανακοίνωση του EMA, που σήμερα θα γνωστοποιήσει τα τελικά του συμπεράσματα.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

The post Συνδέεται το εμβόλιο της AstraZeneca με τις θρομβώσεις; Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα