«Θέλω να πεθάνω, δώσε μου ένα μαχαίρι να μαχαιρωθώ». Συγκλονίζει ο 9χρονος Quaden, θύμα μπούλινγκ λόγω νανισμού. Κύμα διεθνούς συμπαράστασης (βίντεο)

Η Yarraka Bayle δημοσίευσε στο Facebook βίντεο με τον γιο της Quaden να κλαίει αφού έγινε στόχος στο σχολείο λόγω του νανισμού από τον οποίο πάσχει.

«Αυτό κάνει το bullying», λέει στο βίντεο η μητέρα στο οποίο ο γιος λέει ότι θέλει να τερματίσει τη ζωή του.

Το βίντεο έχει πάνω από 14 εκατομμύρια views και προκάλεσε ένα κύμα υποστήριξης προς τον μικρό Quaden και την οικογένειά του. Μάλιστα δημιουργήθηκε και το hashtag #WeStandWithQuaden με το οποίο

οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων εκφράζουν στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης.

Στο διάρκειας 6 λεπτών βίντεο που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, η μητέρα του Quaden περιγράφει τον εκφοβισμό που βιώνει κάθε μέρα ο γιος της. Η οικογένεια του μικρού, που είναι Αβορίγινες Αυστραλοί ζει στο Κουίνσλαντ.

«Μόλις παρέλαβα το γιο μου από το σχολείο, έγινα μάρτυρας ενός επεισοδίου bullying», λέει στο βίντεο η μητέρα ενώ εξηγώντας τους λόγους που το δημοσιοποιεί λέει: «Θέλω να μάθει ο κόσμος -γονείς, εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι – αυτό είναι το αποτέλεσμα που έχει ο εκφοβισμός».

Συνεχίζοντας η μητέρα λέει, ενώ ο γιος της φαίνεται να κλαίει: «Κάθε μέρα κάτι συμβαίνει. Ακόμα ένα επεισόδιο, ακόμα ένας εκφοβισμός, ακόμα ένας χλευασμός, ακόμα ένας χαρακτηρισμός». Απευθύνοντας έκκληση προς όλους λέει επίσης: «Μπορείτε παρακαλώ να εκπαιδεύσετε τα παιδιά σας, τις οικογένειές σας, τους φίλους σας;».

Τα συγκλονιστικά αποτελέσματα του bullying

Στο βίντεο ο Quaden που πάσχει από αχονδροπλασία έναν τύπο νανισμού που επηρεάζει την ανάπτυξη ενός ατόμου ακούγεται να λέει κλαίγοντας: «Θα πεθάνω αμέσως τώρα… δώσε μου ένα μαχαίρι, θα με σκοτώσω. Δώσε μου ένα μαχαίρι ώστε να μαχαιρωθώ στην καρδιά. Με βλέπεις».

Αργότερα προσθέτει: «Θέλω κάποιος να με σκοτώσει… Θέλω να πεθάνω».

Κύμα διεθνούς συμπαράστασης στο 9χρονο

Γνωστοί της σόουμπιζ έχουν εκφράσει την στήριξή τους και την αγάπη τους στον Κούαντεν και μάλιστα ο Αμερικανός κωμικός Μπραντ Γουίλιαμς ίδρυσε μια σελίδα στο GoFundMe, ζητώντας από τον κόσμο να συγκεντρώσει χρήματα για τον μικρό ήρωα του bullying. 

This makes me sick. I’ve been trying to get in touch with this family. If any of my Austrialian fans know this family. Please tell this wonderful boy that he has me and an army of friends all over the world that support him.
https://t.co/C860H7kfkS

— Brad Williams (@funnybrad) February 20, 2020

 Το βίντεο πλέον έχει «αγγίξει» τα 15.2 εκατομμύρια προβολές και έχει συγκινήσει πλήθος ανθρώπων. Ο 9χρονος Κουάντεν δήλωσε την έκπληξή του και την συγκίνησή του για τα μηνύματα στήριξης που δέχεται, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο NITV. «Πολλοί από τους αγαπημένους μου διάσημους και ράπερς μου στέλνουν μήνυμα στο Instagram». 

Ο αυστραλιανός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν ήταν και εκείνος από τα άτομα που έδειξαν δημόσια την στήριξή τους στον Κουάντεν, ανεβάζοντας ένα βίντεο στο Twitter που λέει στο μικρό ήρωα: «Μπορείς να με θεωρείς έναν από τους φίλους σου». 

Quaden – you’ve got a friend in me. #BeKind @LokelaniHiga https://t.co/8dr3j2z8Sy pic.twitter.com/jyqtZYC953

Hugh Jackman (@RealHughJackman) February 20, 2020

 Η κωμικός Τζίνα Μπρίλον σε συνεργασία με την Fiji Airways δώρισε στην οικογένεια αεροπορικά εισιτήρια. Από την άλλη, ο επίσης γνωστός ηθοποιός Τζέφρι Μόργκαν έστειλε μήνυμα στο μικρό: «Έχεις ένα σωρό φίλους που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα. Είμαστε εδώ για σένα και θα σε στηρίξουμε. Τα παιδιά μπορεί να γίνουν πολύ κακά, αλλά για αυτό φταίνε οι γονείς τους». 

pic.twitter.com/UNkjreHsJV

Jeffrey Dean Morgan (@JDMorgan) February 20, 2020

Η Γιαράκα Μπέιλς, μητέρα του Κουάντεν και θερμή υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες, δήλωσε στο NITV ότι πήγε να πάρει τον γιο της, Κουάντεν, από το σχολείο του Μπρίσμπεϊν την Τετάρτη και είδε με τα μάτια της έναν άλλον συμμαθητή να τον κοροϊδεύει για το ύψος του.  

Ο Κουάντεν γεννήθηκε με αχονδροπλασία, μια κυρίαρχη γενετική διαταραχή που προκαλείται από τον νανισμό. Όταν έφτασαν στο αμάξι, η Μπέιλς, μην μπορώντας να αντέξει πια την αγωνία του γιου της, τον βιντεοσκόπησε να κλαίει, ώστε να παροτρύνει και άλλους γονείς να αναλάβουν δράση ενάντια στον σκληρό εκφοβισμό που δέχεται ο Κουάντεν. 

The post «Θέλω να πεθάνω, δώσε μου ένα μαχαίρι να μαχαιρωθώ». Συγκλονίζει ο 9χρονος Quaden, θύμα μπούλινγκ λόγω νανισμού. Κύμα διεθνούς συμπαράστασης (βίντεο) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θέλω, Συγκλονίζει, 9χρονος Quaden, Κύμα,thelo, sygklonizei, 9chronos Quaden, kyma