Υπεγράφη ειρήνη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. «Απερίγραπτα οδυνηρό το κείμενο της συμφωνίας για εμένα και για τον λαό μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Αρμενίας. Ταραχές στην πρωτεύουσα της χώρας

Οι ηγέτες της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας υπέγραψαν συμφωνία που προβλέπει τον πλήρη τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

H είδηση ανακοινώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (10/11) από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το κείμενο υπεγράφη από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η συμφωνία προβλέπει πλήρη κατάπαυση του πυρός και τερματισμό όλων των εχθροπραξιών

στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το BBC αναφέρει το Αζερμπαϊτζάν θα κρατήσει τις περιοχές του Ναγκόρνο Καραμπάχ που κατέλαβε κατά τη διάρκεια της σύρραξης, αλλά συμφώνησε να αποσυρθεί από άλλες κοντινές περιοχές μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

«Οδυνηρή» η συμφωνία

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν επιβεβαίωσε τα ξημερώματα ότι υπέγραψε συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε οδυνηρή».

Σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ο Πασινιάν επιβεβαίωσε ότι «υπέγραψα κοινή δήλωση με τους προέδρους της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν για τον τερματισμό του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ», χαρακτηρίζοντας το κείμενο αυτό «απίστευτα οδυνηρό για εμένα και για τον λαό μας».

Αντιδράσεις

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση στην Αρμενία πλήθος διαδηλωτών εισέβαλε στην έδρα του κοινοβουλίου της στο Γερεβάν, καταγγέλλοντας τη συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ που υπεγράφη με το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία και φαίνεται να επικυρώνει τη στρατιωτική επικράτηση των αζερικών δυνάμεων.

Άλλοι έσπασαν παράθυρα και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στο εσωτερικό του κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

The post Υπεγράφη ειρήνη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. «Απερίγραπτα οδυνηρό το κείμενο της συμφωνίας για εμένα και για τον λαό μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Αρμενίας. Ταραχές στην πρωτεύουσα της χώρας appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα